Eliades Ochoa

Legendarische zanger zet Paardpubliek aan het dansen.

Behalve dat de legendarische Cubaanse zanger, gitarist en songwriter Eliades Ochoa op 6 juni een concert in Paard Den Haag gaf presenteerde hij daar ook liedjes van zijn gloednieuwe album ‘Guajiro’, dat op 26 mei uitkwam via World Circuit Records.

Ochoa is wereldwijd bekend en geliefd als een van de oorspronkelijke leden van Buena Vista Social Club, met zijn beroemde vocalen op de iconische opener ‘Chan Chan’ van dat album. Na de fenomenale ontvangst van Buena Vista heeft Ochoa 9 albums uitgebracht, 4 Latin Grammy’s gewonnen en een Grammy nominatie ontvangen (voor Afrocubism uit 2010). Guajiro’, geproduceerd door Demetrio Muñiz en met gasten als Rubén Blades, Joan As Police Woman en Charlie Musselwhite, bevestigt zijn reputatie als een van de meest vitale artiesten die de afgelopen ee uit Cuba is gekomen. Dat was een avondje puur swingen in Den Haag! @Paard Den Haag

Fotografie Maarten Ederveen