La Pegatina

Band uit Barcelona laat zien hoe je feesten moet!

Gisteren speelde de formatie uit Catalonië in het Patronaat. Al gauw werd duidelijk dat de Spanjaarden er goed bedreven in zijn om een zaal op zijn kop te zetten. Hun Haarlemse optreden was het laatste van een succesvolle concertreeks door Nederland.

De Amsterdamse band TenTemPiés stond in het voorprogramma en zweepte het publiek op. Tussendoor draaide DJ Tommi zijn Latijns-Amerikaanse trukendoos open.

Vorig jaar zomer was La Petagina één van de verrassingen van Lowlands, en gisteren bleek weer waarom. Wat een energiek optreden, vanaf de eerste noot tot het eind een spetterende show! TenTemPiés ging los maar La Petagina deed daar een ruime schep bovenop. Wat een feest! Het publiek was verplicht om meet e dansen, daar kon je niet onderuit.
En dat niet alleen het publiek genoot, maar die Spaanse gasten zelf ook, was overduidelijk. Je zag ze volop genieten. Dat is ook het belangrijkste wat ze willen uitdragen en dat is genieten van hun muziek. Daarom is hun muziek ook voor iedereen toegankelijk en kun je hun muziek gratis downloaden via hun site:

http://www.lapegatina.com

Hun muziek heeft veel weg van de populiare band Manu Chao. Dat is ook niet heel gek want ze hebben op hun eerste album “Al Carrer” oa. samen gewerkt met Manu Chao, maar ook met Che Sudaka en Gambeat. Ik denk dat we nog veel van deze Spanjaarden gaan horen…

Tekst & Foto’s: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004011286232,1000004006567104″ price_range=”undefined” name=”La Pegatina” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1336508460_links.css”]