Sherry Dyanne

De muzikale passies van Sherry Dyanne

Eens in de zoveel tijd staat er een bijzondere artiest op, zo eentje die er opeens uit springt. Sherry Dyanne uit Rotterdam is er zo een. Met haar album ‘Sing Me A Song’ neemt ze je mee naar lang vervlogen tijden om daarna weer in het heden terug te keren.

Sherry Dyanne Reemnet heeft een bijzondere carrière. Tot voor kort was ze nog wiskundedocent. Muziek was er wel in haar leven maar niet zo serieus om er ooit een carrière van te maken. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon en diende de muziek zich aan. Nu ligt haar debuutalbum ‘Sing Me A Song’ in de winkels, een plaat die ze geheel in eigen beheer produceerde.

Je roots liggen in Suriname, Curacao, Dominikaanse Republiek, St. Eustatius en Nederland…

Ja! En daarom noem ik me het liefst een wereldburger of ‘gewoon Sherry’. Ik heb van alles wat en voel me overal thuis.

Hoe herinner je je jeugd?

Ik kom uit een fijn nest met veel liefde. Bij ons thuis hoorde je altijd muziek. Het raakte me al vroeg eigenlijk. Qua tropische muziek zal ik nooit vergeten hoe ik als klein meisje de salsa danste. Ik mocht op zijn voeten staan en zo zwierden we samen door de kamer. Ja muziek is altijd aanwezig geweest in mijn leven.

Toch was wiskundedocent je eerste beroep.

En dat vond ik ook geweldig om te doen. Ik genoot ervan om mijn kennis te delen met anderen. Daarom ben ik ook tien jaar lang wiskundedocent geweest. Geloof het of niet maar het was best moeilijk om daar afstand van te doen.

Waarom begon je zo laat met zelf muziek maken?

Ik dacht vroeger dat ik niet kon zingen. Althans niet goed genoeg om er mijn beroep van te maken. Ik stond wel voor de spiegel en zong ook voor familie en vrienden. Toch was er toen niemand die zei dat ik een groot talent had. Tien jaar geleden begon ik er wel serieus over na te denken.

En hoe denk je er nu over?

Dat ik de juiste beslissing heb genomen door voor muziek te kiezen. Ik vind het zo fijn om dit te delen. Muziek is puur, muziek is magie. Het is een prachtig gevoel dat ik de mensen blij kan maken met mijn stem.

Je hebt een hele bijzondere stem met een timbre a la Billie Holiday en Dinah Washington.

Toch heeft het een tijdje geduurd voor ik zelf ontdekte dat ik dat kon. Ik had dat speciale ‘randje’ wel, maar ik moest dat vinden. Op een gegeven moment probeerde ik anders te zingen, als Aretha Franklin en Otis Redding. Nu hou ik erg van dat speciale plekje in mijn stem.

Je eerste album kwam mede tot stand met de ‘hulp’ van je Facebook vrienden.

Ja, dat was best bijzonder. Ik vroeg hen om hun favoriete nummers door te geven, waarvan ze dachten dat die mooi bij mijn stem zouden passen. Ik kreeg heel veel leuke reacties. Uiteindelijk was het nog moeilijk om daar enkele uit te kiezen voor mijn album. De rest van de nummers schreef ik zelf.

Hoe zie je jezelf in de toekomst?

Ik hoop dat iemand ooit zegt dat ‘Sherry Dyanne zich ontwikkeld heeft tot een eigen ding’. Ik hou van soul, jazz en pop. Alles wat mij raakt dat g00i ik eruit. Toen ik aan mijn album begon dacht ik: ik ga maken waar ik zelf blij van word, een cadeautje voor de mensen. En zo is ‘Sing me A Song’ ook precies geworden: een album vol liefde gezongen.

Wat mogen we in het nieuwe jaar van je verwachten?

Ik wil heel veel optreden en zoveel mogelijk mensen bereiken. Of dat nu op een jazzfestival is of in een concertzaal. Muziek is er om te delen en dat ga ik ook volop doen de komende tijd.

[bol_product id=”1000004011972061″ price_range=”undefined” name=”sherry dyanne” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1330806330_links.css”]

www.sherrydyanne.nl

Tekst: Anneke Ruys

Fotografie: Carolien Sikkenk – Photoline