Michel Teló jan31

Tags

Related Posts

Share This

Michel Teló

Michel Teló is een superster in Latijns Amerika.

[bol_product id=”1000004012028370″ price_range=”undefined” name=”michel telo” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#CB0100″ link_color=”#0000FF” border_color=”#D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1330071967_links.css”]  De Braziliaan scoort daar de ene hit na de andere. In zijn thuisland is de zanger sinds 1997 ook al bekend als zanger van de band Grupo Tradicao. Omdat zijn muziek duidelijk een Latijn-Amerikaans tintje heeft: opzwepend, meeslepend en vooral zomers had niemand verwacht dat het tieneridool hier nota bene in hartje winter een megahit zou scoren met ‘Ai Se Eu Te Pego!’. Het nummer voert al wekenlang de top van de Nederlandse hitlijsten aan. Voor ons is dit tevens een primeur: nooit eerder stond een Braziliaanse artiest op nummer 1 in de Nederlandse single top 100. Dat is natuurlijk niet in de laatste plaats te danken aan de leuke videoclip die bol staat van het vrouwelijk schoon. Je ziet hordes meisjes die het idool op handen dragen en tevens vol enthousiasme het bij het liedje behorende dansje doen. De videoclip is al meer dan 141 miljoen keer bekeken op youtube. ‘Na Balada’ – de opvolger van Telo’s solo debuut ‘Balada Sertaneja’ – is vooral een live-album waarop het enthousiasme van ‘Ai Se Te Pego!’ duidelijk doorgevoerd wordt. De plaat staat vol met vergelijkbare deuntjes: zomers en catchy en je wordt er helemaal blij van. Afwisseling is er niet veel op het album, al zijn de tracks wel stuk voor stuk echte meezingers. Het zijn allemaal nummers in de sertaneja – typisch Braziliaans genre – stijl, oftewel met begeleiding van accordeon en akoestische gitaren. Als voorloper van de nog ver zijnde zomer is dit zeker een aanrader. Teló zou het ook zeker goed doen op de zomerfestivals als het Zomercarnaval, Festival Mundial en dergelijke, dus het wachten is duidelijk daarop.