The Wailers

The Wailers in Hedon en Patronaat

Ze lieten even op zich wachten: The Wailers in Hedon. Maar het was het wachten dubbel en dwars waard.
Nadat het publiek bíjna onrustig werd kwamen de mannen dik ingepakt met dikke jassen en sjaals het podium op. De band rondom origineel Wailers-lid Aston “Family Man” Barret warmde het publiek op met een instrumentale intro, waarna zanger Koolant, zanger Danglin geassisteerd door de twee backingvocalistes Cegee Victory en Brady Walters ook het podium betraden.

De sfeer zat er snel genoeg in, het publiek danste rustig mee met het tempo waarop de band zelf op het podium stond mee te bewegen met de eigen muziek. Uiteraard waren daar de hits van Bob Marley, daar kwam het grootste deel van het bomvolle Hedon immers voor. I Shot The Sherriff, Exodus, er kwamen een heleboel hits voorbij. Maar wat het meeste opviel, naast het enthousiasme over het herleven van de reggaebaas Bob Marley was de enorme liefde die de band weggaf. De relaxte en warme sfeer die overkwam deed onze bibberende lichaampjes weer warm worden van de kou van buiten.

Leuk detail voor de lokale mensen was de Zwolse Bob Marley die het podium onverwachts opklom, maar er door de crew weer snel afgewerkt werd. Zanger Danglin kon de actie wel waarderen, en gaf hem nog een handje na. De interactie met het publiek was zeer aanwezig. Fans werden aangekeken en aangeraakt. De sfeer stroomde, afgezien van de plantaardige hulpmiddelen die eigenlijk niet binnen verbruikt mochten worden, over van de relaxtheid. Pure Rastafari. De manier waarop zanger Koolant zong en praatte, alsof hij de hele tijd aan het preken was. Maar, welteverstaan, boodschappen van liefde. One love.

Fotografie: Melanie Marsman (Hedon / Zwolle)

Fotografie: Walter Blokker & Harold Versteeg (Patronaat / Haarlem)

[bol_product id=”1000004002334316,1000004000004494,1002004007117806″ price_range=”undefined” name=”Wailers” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”500″ cols=”3″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1330369112_links.css”]