Boots

Boots in uitverkocht Bitterzoet.

Jesse Hughes kennen we wel van de band Eagles of Death Metal. Die moet nu even wijken voor Hughes’ soloproject Boots Electric.

Het debuutalbum ‘Honkey Kong’ kwam in september uit en verraste de luisteraar met een opwekkende mix van glampop, dancegrooves en de altijd aanwezige rock ‘n’ roll factor van Hughes. Oftewel veel gitaren maar ook sleazy synthesizers en smeuïge beats. In Paradiso maakt hij er een vermakelijke show van met allerlei muzikale ingrediënten.

Vorig jaar nog stond Boots Electric in de Kleine Zaal van Paradiso. Nu stond hij in een uitverkochte Bitterzoet. Het wordt al snel duidelijk: Hughes is een echt fenomeen op het podium. Deze getatoeëerde man met snor laat zijn gitaar ronken, maakt grappen en grollen en flirt regelmatig. Dan gooit hij zijn ongeremde charmes in de strijd om ook de vrouwen in het publiek in te pakken. Hughes is geen man met een groot ego. Vooraf aan de show staat hij buiten bij Paradiso gewoon een sigaretje te roken met zijn fans.

Fotografie: Luuk Denekamp

[bol_product id=”1000004011667216,1000004011580804″ price_range=”undefined” name=”boots electric” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1332701535_links.css”]