Bospop 2012

The Waterboys & Seether bevestigd voor Bospop 2012

Slechts anderhalve week nadat er maar liefst zestien namen aangekondigd zijn voor Bospop 2012, kunnen we alweer twee nieuwe smaakmakers toevoegen. Ook de folk-rockers van The Waterboys en het Zuid Afrikaanse Seether staan op de bill van het festival. De voorverkoop voor Bospop is reeds begonnen.

Het muzikale plaatje van Bospop wordt op de zaterdag aangevuld met de post-grunge van Seether. Vorige week warmden de Zuid Afrikanen het publiek in Zwolle nog op, als voorprogramma van 3 Doors Down in de IJsselhallen, en stonden ze op het podium in een uitverkochte Melkweg. De in 1999 opgerichte band noemt Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains en Deftones als grootste invloeden. Seether staat dan ook garant voor vette grunge, maar ook hitballad Broken, opgenomen met Evanescence-zangeres Amy Lee, misstaat de band niet. Een perfecte aanvulling op het programma van Bospop.

Dat geldt ook voor de Brits-Ierse folk-rockband The Waterboys die het programma op zondag versterkt. Ontstaan in 1983, volgt de echte doorbraak in 1985 met de megahit The Whole Of The Moon, afkomstig van het derde album ‘This Is The Sea’. Het meest recente album heet ‘An Appointment With Mr Yeats’. Van deze plaat worden ook in Weert nummers ten gehore gebracht, net als “a killer set of vintage Waterboys”, aldus zanger en oprichter Mike Scott.

Lenny Kravitz, Chris Cornell, Ed Kowalczyk, Beth Hart, Alanis Morissette, Gavin DeGraw, The Cult, Tom Jones, Los Lobos, Los Lonely Boys, Adrenaline Mob, Patti Smith and her band, Opeth, Trombone Shorty & Orleans Avenue, DeWolff, NEEDTOBREATHE, Vintage Trouble, Black-Bone, Powerslave, The Waterboys, Seether

bron: livenation

Datum: 7 & 8 juli
Evenemententerrein Weert Noord
www.bospop.nl

http://www.livenation.nl/event/275517/bospop-tickets