Cirque Du Soleil

Generale repetitie van Corteo in Amsterdam, een theatrale circusvoorstelling van het Canadese Cirque Du Soleil.

Afgelopen donderdag vond in Amsterdam de generale repetitie plaats van Corteo, een theatrale circusvoorstelling van het Canadese Cirque Du Soleil.

Corteo, wat ‘processie’ betekent in het Italiaans, is een vrolijke stoet, een feestelijke parade vanuit het perspectief van een clown. In de show smelt de passie van de acteurs samen met de elegantie en de kracht van onze acrobaten. Zij nemen het publiek mee naar een theatrale wereld vol entertainment, comedy en spontane actie in een mysterieuze ruimte tussen hemel en aarde.

De clown stelt zich zijn eigen teraardebestelling voor in een carnavalssfeer, terwijl zorgzame engelen stil de wacht houden. In de show worden groot en klein, spot en tragiek, en de magie van perfectie en de charme van imperfectie naast elkaar gezet als toonbeeld van de kracht en kwetsbaarheid van de clown, maar ook van zijn wijsheid en vriendelijkheid. Het is een uiting van de menselijke trekken die wij allen bezitten. De muziek, bij tijden uitgelaten en speels, maakt van Corteo een tijdloos feest waarin de illusie de realiteit tart.

Dit is wat Cirque du Soleil Corteo zelf beschreef en eigenlijk klopt het ook. Het is een zeer gevarieerde show en gasten worden de hele avond beziggehouden. Het decor was schitterend te noemen. het leek wat simpel in vergelijking tot shows als Totem en Varekai, maar er zaten vele technische snufjes in. Zo kon het hele podium draaien en konden engelen zweven door de lucht.

Een van de leukste momenten in de voorstelling was dat clown Mauro, de vrouwelijke dwerg Valentina door de zaal heen liet gaan. Valentina was bevestigd aan grote, met helium gevulde, ballonnen en werd zo door Mauro het publiek in gelaten. Er werd gevraagd om Valentina een zetje te geven, zodat ze door de hele zaal kon vliegen. Wat verder erg spectaculair was waren vrouwen die aan kroonluchters door de zaal het zwaaiden en een kortdansende pierrot die onder te touw liep in plaats van erop.

Kortom Corteo van jong tot oud een boeiende show. Corteo is momenteel in Amsterdam te zien. Meer info op www.cirquedusoleil.com

Tekst en fotografie: Erik van ’t Hof

[bol_product id=”1002004000127125,1002004006279328,1000004003142027,1002004006282666,1002004000088289″ price_range=”undefined” name=”Cirque Du Soleil” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1332703890_links.css”]