Elf Fantasy Fair

Elf Fantasy Fair Haarzuilens 2012 thema is Gods and Pharaohs.

Betreed het Koninkrijk van de verbeelding…. Op de Twaalfde editie van de Elf Fantasy Fair Gods and Pharaohs 21 en 22 April 2012 in Kasteel De Haar
te Haarzuilens

De lente begint, de elfenheuvels staan in bloei, de rook van de smidse geurt zacht en ridders trekken erop uit om hun schone jonkvrouw te redden: de tijd
is weer aangebroken voor de Elf Fantasy Fair. In grote getale trekt fantasyminnend Europa naar het hart van het land, Elfia op Kasteel de Haar om
zich te laven aan alles wat Fantasy is, inclusief mede.

Van het bovenaardse kwam een speciaal verzoek, en de Opperelf gehoorzaamde: dit jaar staat de EFF in het thema Gods & Pharaohs. Het zal een inspiratie zijn voor de bezoekers. Of toch niet? Het eigenwijze volkje van Elfia, maar liefst 25.000, doen naar believen en kleedt zich zoals het is, van buitenaards mooie verschijningen, feeërieke halfling tot brullende trol.
Het thema zal als een rode draad door de vele activiteiten lopen. Hoogtepunt van de EFF is de nagebouwde Piramide, waar veel Elfiaanse gevangenen aan mee zullen bouwen. Wie uitgeluisterd is naar de vele lezingen over het oude Egypte, kan zijn geluk gaan beproeven bij de Kamelenraces of een zelfverdedigingscursus volgen tegen mummies van master Qu’Mar.

Vorig jaar bleef de EFF voor gevorderde elfen tot middernacht geopend. Dat beviel goed en ook dit jaar zal het muziekprogramma van de vroege middag tot in de late avonduren doorgaan. Muziekgroepen van ver buiten de landsgrenzen laten hun stem horen, waaronder Keltenstimme, Punch’n’Judy, Trollheimen, Faranspil, Cesair en Chaosraben. De grote verrassing zal Al Andalus zijn, een groep conservatorium musici uit Spanje en Duitsland
die Middeleeuwse muziek maken uit het Midden Oosten, Noord Afrika en Zuid Spanje.

Opnieuw zullen er veel Role playing groepen de Elf Fantasy Fair aandoen: De Hospitaalridders, Stormtroopers van The Dutch Garrison, Fase3 (post apocalytische RPG groep, inclusief de meest geweldige voertuigen), De Inquisitie van de Kerk van Kriegrimm, de Clan Grugash die hun leider zijn kwijtgeraakt en gedoemd te dwalen over het Koninkrijk Elfia, Flints Buccaneers en Dolers van Middenaarde, die zich aankondigen in het kader van de
nieuw te verschijnen film De Hobbit.

Diverse auteurs met sterrenstatus bezoeken dit jaar de Elf Fantasy Fair: auteurs Robin Hobb en Eragon Christopher Paolini zijn aanwezig voor lezingen, signeersessies en interviews. Bijzondere gast dit jaar is Brian Muir, die Darth Vader creëerde en een artistieke invulling gaf
aan de sets van vele films waaronder Alien, Superman en Planet of the Apes.

Fotografie: Anneke Ruys

Elf Fantasy Fair 2012

Gods & Pharaohs

21 en 22 April 2012

Kasteel de Haar, Kasteellaan 1 in Haarzuilens

www.elffantasy.nl