Greg Holden

Greg Holden stond voor een enthousiast publiek in Rotown Rotterdam.

Greg Holden is in Nederland eigenlijk onder het grote publiek bekend van de serious request actie van 3 FM. Greg is vlak daarvoor ontdekt door Eric Corton en heeft, voor de 3FM actie, het nummer ‘The Lost Boy’ geschreven. Deze hit is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een Soedanese vluchteling en kwam op nummer 1 terecht van de Seriuous Requestlijst 2011.

Greg was verrast dat alle shows in Nederland dan ook uitverkocht zijn. Normaal leeft hij in New York en wanneer hij dan in zijn geboorteland Schotland komt, vragen ze elke keer, en al succes? Greg antwoordde dan tot 2011 met nee niet echt. Maar met Kerst 2011 kon hij met een gerust hard thuis komen en was er trots op dat zijn plaat werd gekoppeld aan een rode kruis-actie.

Rotown stond goed vol, en Greg genoot zichtbaar van alle aandacht. Rotown had de bar dicht gehouden om geroezemoes te voorkomen. Maar de muziek was nou niet extreem stil, dat dit nodig was. Bijna niemand in de zaal kende zijn andere nummers en wachtte op ‘The Lost Boy’. Met dit nummer werd dan ook de avond afgesloten.

Tekst en foto’s: Erik van ’t Hof

[bol_product id=”1000004012167015″ price_range=”undefined” name=”Greg Holden” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1333971323_links.css”]