You’ve Got Talent

Volendamse talentavond op Don Bosco College.

Dat er veel talent is in het vissersdorp, dat wisten we al, maar gisteren werd dat wederom bewezen.

Op de scholengemeenschap Don Bosco in Volendaam werd de talentenavond “You’ve Got Talent gehouden. Voor jong en oud een kans om hun muzikaliteit te tonen. Soms stond zij schuchter en verlegen op het podium, maar anderen weer krachtig en overtuigend.

Als 1 van de eersten beklom de jong Sera Conte het podium, begeleid door Verouschka Petrovic. Ze gaf aan dat ze zenuwachtig was, maar dat was nergens voor nodig. Ze zette heel mooi het nummer “Best thing I never had” neer van Beyonce. De looks van Beyonce had ze al.

Verder viel Niels Maurer op, als een volwaardige songer-songwriter song hij “Tommy Emmanuel”.

Jayne Keizer bewees haar muzikaliteit eerst solo met het nummer “You ain’t women enough” van Loretta Lynn en later in een duet met Dominique van Rossum met een door haar zelf geschreven nummer genaamd “What She Needs”. Een heerlijk country stem overigens.

Dennis Schilder bezorgde me kippenvel. Hoe mooi bracht hij “Mad World” van Tears for Fears”. In zijn gezichtsuitdrukking zag je de beleving van het nummer. Krachtig en vol beleving gezongen.

Na de pauze mochten Nick, Maikel Robert en Joey met “School” van Supertramp het tweede deel van de avond inwijden. Zij deden dit ongelooflijk goed.

Een ander groot talent is Shannon Karhof. Zij vertolkte het nummer “A-team” van Ed Sheeran heel erg knap. Wat een mooie volle stem zeg. Van Shannon gaan zeker meer horen.

De absolute topper vond ik Stephan Runderkamp. Hij zong het nummer “Karma Police” van Radiohead. Hij begon heel klein, maar bouwde het nummer erg sterk op. Heel erg goed. Ik heb veel grote sterren van dichtbij mogen zien, maar vond deze vertolking echt grandioos. Ik zou zeggen Mojo, houdt een plekje in het voorprogramma van Radiohead vrij in het Ziggo Dome.

De afsluitende band Dandelion mocht er ook wezen hoor. Ze brachten hun eigen nummer “Silent Waters”. Een heerlijk volwaardig nummer, waarin ze vol konden gaan.

Ik denk dat de muziekleraar van het Don Bosco in zijn handen mag knijpen met zoveel aanwezig talent.

Ik heb genoten donderdag en denk dat velen dat nog gaan doen.

Tekst & Fotografie: Harold Versteeg