3FM Awards

Racoon grote winnaar van de avond.

 

Naast Racoon, zijn Go Back To The Zoo & Gers Pardoel de grote winnaars bij 3FM Awards.

Donderdagavond 12 april zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. De 3FM luisteraars beloonden de band Racoon met maar liefst drie awards: voor Beste Single, Beste Album en Beste Artiest Pop. Go Back To The Zoo kreeg twee awards, net zoals Gers Pardoel. Beste zangeres werd Ilse DeLange en beste zanger werd Waylon.

De 3FM Awards zijn de enige echte radioprijzen van Nederland. De 3FM luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen ook de uiteindelijke winnaars. Ruim een half miljoen stemmen werd uitgebracht.

De Liveshow werd gehouden in de Gashouder Amsterdam. De 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show waren optredens te zien van Trijntje Oosterhuis, Waylon, The Kyteman Orchestra, Caro Emerald, Gers Pardoel, Go Back to the Zoo, Racoon en nieuwe talenten Yori Swart, Anna Verhoeven en Chagall.

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004011168182,1000004011754229,1000004011197560,1000004010364978″ price_range=”undefined” name=”3fmawards” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1334306800_links.css”]

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2012:

 

Beste artiest pop                                                  

RACOON

 

Beste artiest rock

GO BACK TO THE ZOO

 

Beste artiest dance

ARMIN VAN BUUREN

 

Beste artiest hiphop

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG

 

Beste artiest alternative

DE STAAT

 

Beste zanger

WAYLON

 

Beste zangeres

ILSE DELANGE

 

Beste band

GO BACK TO THE ZOO

 

Beste single

RACOON – NO MERCY

 

Beste album

RACOON – LIVERPOOL RAIN

 

Beste live act

KANE

 

Beste nieuwkomer

GERS PARDOEL

 

3FM Serious Talent Award

GERS PARDOEL

 

Schaal van Rigter (meest gedraaide NL single)

MISS MONTREAL – WISH I COULD

 

3FM Awards 2012

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse bands en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats tijdens een liveshow vanuit De Gashouder in Amsterdam. De uitreiking van de Awards is het hoogtepunt van de Week van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2012. Op vrijdag 13april blikt 3FM terug op de 3FM Awards met veel muziek van de winnaars. Zaterdag 14 april wordt de herhaling van de 3FM Awards op Nederland 3 uitgezonden om 23.20 uur. De 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.