Barretstown

De Inspirations gig in aid of Barretstown.

Dit jaar was het voor de 4de keer dat deze charity gig plaatsvond lokatie een uitverkocht Olympia Theater in Dublin Ierland. Alle artiesten traden deze avond vrijwillig op om het goede doel Barretstown opgericht door de wel bekende Paul Newman te steunen en wat een top editie het was.

Het publiek reageerde erg opgetogen bij de optredens van flink wat bands uit de negentiger jaren O.a Something Happens, The 4 of Us(nu dus de 2 of Us) Ook Sinead O’ Connor was aanwezig om voor het eerst in Ierland enkele nummers van haar nieuwe cd ten gehore te brengen. Ook Cerys Matthews (ex Catatonia) deed een riedeltje mee met de band Republic of Loose. Veel hoogtepunten deze avond die door Ray Darcy een Ierse tv/radio persoonlijkheid aan elkaar werd gepraat. Maar de zaal ging echt helemaal los tijdens het eenmalige optreden na ongeveer 15 jaar van An Emotional Fish. Helaas werden er maar 4 nummers gespeeld waarin zanger Jerry Fish het toch weer voor elkaar speelde om tijdens het laatste nummer hun hit ‘Celebrate’ weer eens ouderwets van het podium af te klauteren en via de balkons van het theater naar boven te klimmen om daar ook wat fans te begroeten.

Voor meer info over Barretstown neem een kijkje op www.barretstown.org

Tekst en Fotografie: Moos Wolfs