Florence + The Machine

Prima live album, maar het MTV Unplugged etiket had niet persé hoeven.

Als tussendoortje is het live album MTV Unplugged van Florence And The Machine vorige week verschenen. Zoals de titel al zegt is het opgenomen in het kader van het akoestische MTV Unplugged. Een concept dat vooral in de jaren ‘90 succesvol was voor onder andere Nirvana, Eric Clapton, Paul McCartney en Alice In Chains. Maar toen was was MTV nog echt een muziekzender. En we weten allemaal dat MTV tegenwoordig alles is behalve muziek.

De stem van Florence Welch blijft ook live overeind staan. Dit in combinatie met een uitstekende begeleiding is er dan op zich ook weinig aan te merken op de live versies op dit live album. Naast haar eigen materiaal van haar (tot nu toe) twee albums Lungs en Ceremonials koos ze speciaal voor dit optreden om daar twee covers bij te doen. De eerste cover is een uitstekende en intieme cover van Try A Little Tenderness van Otis Redding. De andere cover is Jackson (bekend geworden door Johnny Cash en zijn vrouw June Carter) die ze als duet doet met Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

Maar het hoogtepunt van dit live album is No Light, No Light. Omdat hier echt verschil te horen is met de versie van het album Ceremonials. Want hoe perfect de live uitvoeringen ook zijn, is er aan de andere tracks maar weinig onderscheid te horen. Je hoopt erop onderscheid te kunnen horen, maar het wordt wel erg dichtbij de originele arrangementen gehouden.

Als live tussendoortje is het een prima live album, maar het had niet het etiket van MTV Unplugged hoeven te hebben.

Sterren: 4****

Tekst: Peter van Cappelle

[bol_product id=”1000004012180375,1000004011742120,1000004006823780,1000004011726435″ price_range=”undefined” name=”Florence + The Machine” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1334693433_links.css”]