Killing Joke

Band presenteert wereldvisie in de Melkweg.

Nadat “The Crying Spell” uit Seattle Washington,  de avond geopend had met een gedegen rockset betrad Killing Joke rond 21.15 uur het podium in een matig gevulde Melkweg .

De band opende het concert met het electronische  “European Superstate”  waarin Kraftwerk achtige elementen  te herkennen zijn.

Zanger Jaz Coleman’s verschijning op het podium blijft intrigerend , al werken zijn robotachtige bewegingen regelmatig op de lachspieren van het publiek.

Het is jammer  dat zijn vocalen deze avond vlak klinken doordat ze niet boven het veel te harde  bandgeluid uitkomen.  Ondanks dit gegeven leek het publiek dit weinig te deren.  Gaandeweg het concert was het vooraan bij het podium een grote dansvloer .  Tijdens “Asteroid” werd zelfs door een deel van het publiek een soort van polonaise ingezet.

De setlist bestond grotendeels uit songs van het laatste album “MMXII”, het album dat thematisch het einde der tijden aankondigt . Toch moet volgens zanger Coleman deze opvatting niet letterlijk genomen worden,  maar meer gezien worden als de komst van een nieuw tijdperk waar onder andere het einde van het extreem kapitalisme zal plaatsvinden.

Hoogtepunten waren “Polshift”, waar het typische Killing Joke geluid tot uiting komt dat je doet verlangen naar vervlogen tijden en het dromerige “Fema Camp”.  Jammer was dat hun grootste hit “Love like Blood”, ondanks dat het oorspronkelijk op de setlist stond als toegift , niet werd uitgevoerd.

In de Melkweg sneeuwde helaas de kracht van de individuele bandleden onder door het te hard afgestelde geluid . Hierdoor was de uitvoering van de nummers minder sterk dan op het album.

Tekst: Ökkes Çürük

Fotografie: Luuk Denekamp

[bol_product id=”1000004010526812,1000004000051398,1000004000051399,1000004003103502,1000004005876404″ price_range=”undefined” name=”Killing Joke” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”3″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1334525564_links.css”]