Kings Of Convenience

Kings Of Convenience in Paradiso.

Kings Of Convenience staat dit weekend tweemaal in Paradiso. Op zondag 8 april spelen zij hun B-sides en zaterdag waren dat de reguliere hits en singles.

Fans van het duo werden dus op hun wenken bediend met eerst een optreden in de Grote Zaal en vandaag eentje in de Kleine Zaal van Paradiso. Paradiso was in ieder geval afgeladen en volgens Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe waren de optredens binnen een dag uitverkocht.

Het Noorse  folk-pop duo Kings Of Convenience maakt dromerige en melancholische gitaaropop. Vandaar dat ze wel eens vergeleken worden met Simon & Garfunkel. In 2001 maakten ze met hun debuut ‘Quiet Is The New Loud’ een opvallend statement en werden meteen gebombardeerd tot vaandeldragers van ‘The New Acoustic Movement’. Hun meest recente album dateert van 2009 en dat is ‘Declaration Of Depencence’.

In Paradiso speelden Erlend en Glambek gisteren een aantal bekende liedjes en ook wat onbekender werk. Twee mannen met een gitaar, die toch geen enkel moment saai werden. Perfecte zondagochtend muziek of muziek om lekker naar te luisteren, terwijl je op je balkonnetje een wijntje zit te drinken. Het Paradiso publiek is echter opvallend stil tijdens het optreden. Het wordt dan ook getracteerd op een mooi optreden. De sfeer is optimaal en de hele zaal gaat uit zijn dak.

Verslag: Anneke Ruys