Lianne La Havas

Lianne La Havas pakt Melkweg in.

 

Singer-songwriter Lianne La Havas is volgens de BBC een van de talents to watch voor 2012. Gisteren mocht ze dat waarmaken in de Melkweg.

Lianne La Havas verbaasde al menigeen tijdens het meest recente Eurosonic/Noorderslag festival. Het publiek in de Melkweg kwam af op de buzz die er rondom La Havas is. En wie wil er niet een veelbelovende artiest in een kleine zaal zien? De aanwezigen in de Amsterdamse poptempel zullen het zeker beamen: het was een bijzonder eerste optreden.

La Havas heeft alles wat een beginnende artiest moet hebben: she’s got the looks, she’s got the soul & the talent. Met haar combinatie van jazz, soul, folk en pop en een klein beetje rock n roll en niet te vergeten haar bescheiden charme pakt ze menigeen in. Het Melkweg publiek was in ieder geval snel om, eigenlijk al na de eerste noten van haar muziek.

Veel muziek heeft ze (nog) niet. Tot nu toe is er slechts 1 EP uit en is er een debuutalbum in de maak. Dat moet van de zomer uitkomen. Maar wat je hoorde in de Melkweg dat overtuigde meteen. De zangeres combineert de stijlen folk en soul en bespeelt ook virtuoos de gitaar. Ze laat het publiek kennis maken met mooie, breekbare liedjes maar kan ook flink tekeer gaan in de uptempo songs zoals bijvoorbeeld in Forget.

Iedereen die erbij was zal het zeker beamen: een groot talent met een grote toekomst.

Tekst & Fotografie: Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004012085321,1000004012255586″ price_range=”undefined” name=”La Havas” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1336640852_links.css”]