Melissa Sneekes

Interview met beauty queen Melissa Sneekes.

Vijf  jaar geleden pakte het Haagse fotomodel Melissa Sneekes de titel van Miss Nederland. Ze werd toen als afvaardiging voor Nederland naar de Miss World verkiezing in China uitgezonden. Vier jaar later blikken we terug op die tijd maar kijken ook vooruit met deze mooie dame.

Melissa Sneekes is een alleskunner. Voordat ze als model werkte zong de dochter van voormalig Nederlands profvoetballer Richard Sneekes al de sterren van de hemel in verschillende bandjes. Ze ambieerde dan ook een zangcarrière en was daarmee goed op weg. Dat gebeurde behalve in Nederland ook in de UK waar Melissa 17 jaar met haar ouders woonde.  Ze maakte een tijd lang deel uit van de meidenband Eye Candy, maar die moet nu wijken voor een solocarrière. Op dat gebied heeft de mooie Melissa grootse plannen, maar dat komt later. Eerst blikken we met de oogverblindend mooie Melissa terug op het jaar 2007. Een jaar dat erg belangrijk was voor het Haagse topmodel, dat we natuurlijk ook kennen van de Billboards van het lingeriemerk Sapph.

Miss Holland

Als vertegenwoordigster van de provincie Zuid-Holland pakte zij in dat jaar de titel van Miss Nederland. In die hoedanigheid mocht ze datzelfde jaar ook ons land vertegenwoordigen in China. Dat was een bijzondere ervaring die de Haagse heel bewust meemaakte, al was niet alles even positief. “Ik vond het heel spannend om mee te doen aan Miss Nederland en Miss World. Dat zijn tenslotte ervaringen die je niet vaak meemaakt. Ik kende het alleen van de glitter & glamour zoals je dat op tv ziet. Eigenlijk had ik geen idee wat er achter de schermen van zo’n Miss World verkiezing gebeurde. Er ging daar in China echt een wereld voor me open kan ik je vertellen” aldus Melissa die een keer zo’n Miss verkiezing meer dan genoeg vindt, ondanks alle positieve dingen die er ook bij komen. “Het was heel erg leuk, maar er zaten ook minder leuke kanten aan. Je had bijvoorbeeld helemaal geen vrijheid. De hele dag door was er een chaperonne die alles in de gaten hield. Je mocht dus niet zomaar de straat op of dingen doen die je zelf zou willen, zoals winkelen of de stad bekijken.

Ook achter de schermen is er jaloezie en haat en nijd. Daar moet je je gewoon niets van aantrekken”. Toch kijkt Melissa met een goed gevoel terug op haar ervaringen in de Missen wereld? “Oh jawel hoor. Ik vond het natuurlijk leuk om in het middelpunt van belangstelling te staan. Ook heb ik onze Koningin ontmoet en dat vind ik heel bijzonder (ze laat een foto zien waar ze met Hare Majesteit op staat). Een Miss Nederland titel opent natuurlijk ook veel deuren. Daar ben ik me zeker van bewust”.

Ambassadrice van Kika

En hoe was het leven van Melissa Sneekes na het Miss Holland avontuur? “Je leven komt eerst in een stroomversnelling terecht. Opeens is er van alle kanten belangstelling.  Je doet interviews, photoshoots en krijgt overal aanbiedingen.  Als freelance-fotomodel heb ik gewerkt voor modemerk Percy en lingeriemerk Sapph.Daar werd in one of Sapph’s new faces.  In die tijd vond ik het heel erg leuk om als model op de billboards van dat lingeriemerk te staan. Tegenwoordig heb ik andere ambities. Ik werk tegenwoordig als freelance-model en ben hard aan de slag met mijn eigen modellenburo.

Heel recent ben ik het gezicht geworden van Beauté Totale in Den Haag. Door hun ga ik extra stralen. Tja mijn uiterlijk is nu eenmaal belangrijk voor mijn werk haha”. Maar Melissa Sneekes is met nog veel meer dingen bezig, waaronder ook een belangrijk goed doel. “Ja!  ik ben ambassadrice van KIKA (Kinder Kankerfonds). Dat vind ik een hele belangrijke organisatie met een onmisbaar doel. Ik ben heel blij dat ik daaraan mag meewerken”.

Ook de muziek komt weer helemaal terug in Melissa’s leven. Er staan op dat gebied grote dingen te gebeuren. “Ook dat klopt helemaal. Ik ben samen met Wessel van Diepen hard aan het werken aan mijn hernieuwde zangcarrière.  Die wil ik graag weer helemaal oppakken. Daar ga ik helemaal in op en we hebben grootste plannen. Binnenkort verschijnt de eerste single, heel erg spannend allemaal. En komt er nog meer op mijn pad?….dan zijn jullie de eersten die van mij gaan horen!”

Fotografie: Peter Pijlman