A Day At The Park

A Day At The park viert verjaardag in stijl.

o.a. Richie Hawtin, Groove Armada, Aeroplane en Jazzanova van de partij

A Day at the Park vormde de laatste jaren menig hoogtepunt in het zomerseizoen. Nu bestaat het kleurrijke festival in het Amsterdamse Bos vijf jaar en trekt hierbij alles uit de kast voor een grootse jubileumeditie op zaterdag 21 juli; headliners van formaat, een gloednieuw (derde) podium en een muzikale programmering met talloze disco, soul en live-getinte randjes. Met trots presenteert A Day at the Park daarom vandaag haar line-up, verwacht een uitzinnig verjaardagsfeest.

Zo kan het dus ook, zullen festivalgangers op de eerste edities van A Day at the Park hebben gedacht. Eigenzinnig theater, biologische hapjes, een wijnbar en DJ’s die buiten hun hokjes durven te denken. Stuwende house en live-muziek op de achtergrond terwijl bezoekers met picknickmandjes op de festivalweide hingen, zwierend in de Oudhollandse zweefmolen – een modern festival in een authentiek jasje.

Inmiddels is A Day at the Park volwassen geworden, zoals dat zo mooi heet. Een groter publiek, meer headliners, maar nog wel altijd dat gevoel voor detail en intimiteit. En ja, dan zit je ook nog eens in het Amsterdamse Bos, dat helpt als je een hedendaags sprookje probeert te vertellen! Op zaterdag 21 juli gaat het festival een nieuw hoofdstuk in; vijf jaar A Day at the Park, een jubileum, dat moet in stijl worden gevierd.

Line-up
Dat gebeurt dus op verschillende manieren. Om te beginnen met een line-up die dromen doet vervullen. Uit Berlijn komt de Canadese technokoning Richie Hawtin voor een exclusieve, enige Nederlandse festivalshow deze zomer, Londen levert houseduo Groove Armada voor een speciale DJ-set, Green Velvet komt vanuit de VS voor een extravagante live-show. En dan hebben we het alleen nog maar over het hoofdpodium, waar ook Steve Lawler en Housequake staan geprogrammeerd.

From Amsterdam with Love
Op het tweede podium van A Day at the Park ligt de nadruk zoals bekend op live bands. From Amsterdam with Love wordt een overdekte, cool uitgedoste area, waar ondermeer de dik funkende band van Jazzanova feat. Paul Randolph staat, evenals een tot de tanden gewapend Kraak & Smaak en de smaakmakers van Chef’Special. En dan zijn er nog de disco-uitstapjes van Aeroplane en de onvoorspelbaarheid van Real el Canario, DJ’s die je om een boodschap kunt sturen.

Under the Radar
Nieuw! Of beter gezegd, de beste traktatie die je op een verjaardag kunt uitdelen, een derde podium. Onder de grote Schiphol-radar vind je een klein, intiem ravehoekje. Verborgen voor het grote publiek, met muziek en sfeer die het beste uit de underground clubscene verenigt. Of dat nu de herboren legende Dimitri Kneppers is, de GZG-gekte van De Man Zonder Schaduw of een live-set van technohippie Arjuna Schiks. Ook aanwezig, A Day at the Park-resident Dennis Ruyer, het geluid van de nieuwste generatie producers in de vorm van Onno en de Amerikaanse dance kameleon Blake Jarrell.

En verder…
Kan er weinig worden verklapt. A Day at the Park wil dit jubileum stralend voor de dag komen, daarom veel aandacht voor decoratie, theater en ander creatief vermaak. Niet als randverschijnsel, maar als volwaardig onderdeel van het festival, binnenkort meer hierover. Verwacht in ieder geval een fabelachtig dagje in het park. Setting en line-up zijn ideaal, nu nog de zon en een publiek dat ervoor gaat. Tafels en stoelen kunnen aan de kant, A Day at the Park gaat dit partijtje uitgebreid vieren!

A Day at the Park
Zaterdag 21 juli 2012 – Amsterdamse Bos
12.00 – 23.00 uur
Voor info & tickets ga naar www.adayatthepark.nl
Tickets: € 52,50
Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates en leuke acties, volg ons dan op Facebook en Twitter.

Line-up:
Richie Hawtin
Groove Armada (DJ set)
Green Velvet (Live)
Steve Lawler
Housequake
Jazzanova feat. Paul Randolph (Live)
Kraak & Smaak (Live)
Aeroplane (DJ set)
Chef’Special
Real el Canario
Dimitri Kneppers
De Man Zonder Schaduw
Dennis Ruyer
Arjuna Schiks (Live)
Onno (Live)
Blake Jarrell