Alain Clark

Nieuwe sound op nieuw album Generation Love Revival.

Het vijfde album van Alain Clark klinkt anders dan de voorgangers. Laten we daar maar eens mee beginnen.

Dus liefhebbers van het singer-songwriter werk van de zanger zullen even moeten wennen aan de nieuwe sound. ‘Generation Love Revival’ klinkt rauwer, meer groovy en funky en is ook meer dansbaar dan de voorgangers. Liefhebbers van de eerdere melodisch klinkende soul en soms voorspelbare gladde ballads als ‘Father And Friend’ zullen misschien afhaken, al staat er ook nog wel genoeg van dat materiaal op. Maar de plaat laat toch vooral invloeden horen van Prince, D’Angelo, Maxwell en vergelijkbare artiesten wat zeker wel verfrissend klinkt.

Ook de composities werden anders geschreven dan voorheen. Niet meer op de piano of de gitaar en vooral minder R & B en meer ‘roots’. Het begon allemaal in de studio tijdens jams met bassist Pablo Penton en componist Pablo Minoli. De nieuwe sound slaat zeker aan want het album is meteen al goed voor platina. Een mooie prestatie voor de Haarlemmer, dat zeker. Een minpuntje van deze plaat is dat hij wel een tikkeltje te lang duurt. Misschien had Alain er beter een dubbel album van kunnen maken? Extra overtuigende tracks op de plaat zijn: ‘Release It, My Shoulder’ en ‘Two Hands’, allemaal liedjes met een Prince-invloed.

Alain Clark is zelf erg tevreden over zijn nieuwe, rauwere koers. Wij ook wel al is het wel moeilijk om de spanning tot het einde vast te houden. ***

Tekst: Anneke Ruys

[bol_product id=”1000004012236191,1000004011252538,1000004011817730,1000004005656418″ price_range=”undefined” name=”Alain Clark” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1338457794_links.css”]