BankGiro Loterij Concertreeks

Pop en klassiek komen weer samen na succes in 2011.

Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2012 komen pop en klassiek weer samen tijdens de BankGiro Loterij Concertreeks in het Concertgebouw Amsterdam. In 2011 vond de concertreeks voor het eerst plaats als festiviteit ter ere van het 50-jarig jubileum van de BankGiro Loterij. De concertreeks werd zo goed ontvangen, dat de loterij heeft besloten een tweede editie te organiseren. Met de organisatie van de concertreeks onderstreept de loterij haar rol als dé cultuurloterij van Nederland.

De artiesten van de BankGiro Loterij Concertreeks worden aankomende maand bekendgemaakt, vaststaat dat zij worden begeleid door het New Amsterdam Symphony. Net als in 2011, toen Ilse de Lange en Alain Clark het publiek verrasten door samen een duet te zingen, zullen dit jaar spraakmakende combinaties en duetten ontstaan. Naast Ilse DeLange en Alain Clark trad in 2011 Wibi Soerjadi op.

Vorig jaar trok de concertreeks ruim 10.000 bezoekers naar het Concertgebouw, deze mensen ontvingen allemaal gratis kaarten van de BankGiro Loterij. Ook dit jaar maken BankGiro Loterij-deelnemers kans op de kaarten. Daarnaast zal een klein deel van de kaarten vergeven worden via de website www.jaikwilerbijzijn.nl.

De BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Ruim 700.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2011 ruim 64 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. De helft van dat bedrag gaat naar organisaties zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De andere helft gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum.
www.bankgiroloterij.nl