Het Bombardement

Bezoek aan de filmset van Het Bombardement.

De opnames van HET BOMBARDEMENT, de nieuwe film van Ate de Jong zijn momenteel in volle gang. Gooddayz was gisteren op setbezoek in Utrecht.

 Naast hoofdrolspelers Jan Smit en Roos van Erkel zijn er rollen voor Gerard Cox, Monic Hendrickx en Mike Weerts. De opnames zijn begonnen in België en zullen naast Rotterdam en Utrecht ook plaatsvinden in Hongarije. De film, die zich afspeelt in de dagen rondom het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940, wordt in december in de bioscoop verwacht.

Op de set in Utrecht was het gisteren een drukke bedoening. Acteurs, regisseur, cameramannen en andere belangrijke mensen liepen af en aan om de filmscenes er zo goed mogelijk op te krijgen. Het werd een vermoeiende doch voldane dag voor alle aanwezigen.

Gerard Cox speelt de eigenaar van het Rotterdamse hotel waar Eva (Roos van Erkel) arriveert vanuit Duitsland. De moeder van Eva wordt gespeeld door Monic Hendrickx (DE STORM, SONNY BOY) en Mike Weerts (DE BENDE VAN OSS, ‘VOETBALVROUWEN’) geeft gestalte aan Chris, de broer van Vincent (Jan Smit).

HET BOMBARDEMENT is een zinderend liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

Ate de Jong regisseerde diverse films en series in Nederland en Hollywood, waaronder de hitserie MIAMI VICE en EEN VLUCHT REGENWULPEN. Producent San Fu Maltha produceerde eerder onder meer SÜSKIND, TIRZA, OORLOGSWINTER en ZWARTBOEK. René Huybrechtse (DE DOMINEE, SHOUF SHOUF HABIBI) en Paul Ruven (ALASKA, FILMPJE!) werken sinds een aantal jaren samen onder het productiebedrijf Talent United.

In-Soo Productions (PARRADOX, CARMEN VAN HET NOORDEN) is de Rotterdamse co-producent. Distributeur Dutch FilmWorks zal de film uitbrengen in de Nederlandse bioscoop.

Fotografie: Anneke Ruys