Jan Akkerman

Prachtige premièreavond met zanger Bert Heerink in De Boerderij.

“Omdat Jan vorig jaar 65 jaar is geworden, gaan we dit jaar iets leuks doen”. Zo luidde de eerste zin van het nieuws op zijn website. Met ‘My Brainbox‘ duikt Jan opnieuw in zijn verleden!

Voor het eerst na ruim 40 jaar gaat Jan Akkerman weer met het ‘oude’ (‘68/’69) repertoire van Brainbox aan de slag. Op de setlist staan o.a. Summertime, Down Man, Sea Of Delight, Dark Rose, Scarborough Fair en Reason To Believe. Als zanger komt daar Bert Heerink nog bij, die een geweldige strot heeft.

Na 2 try out concerten in Edam en Austerlitz  voorafgaand aan de première avond kwamen de heren er steeds meer achter dat het succes, de lol in het samen muziek maken met deze groep en de trouwe schare fans hen niet in de steek had gelaten. What a team! Met Bert Heerink als de vervangende stem van Brainbox zanger Kaz Lux is het geen verkeerde keuze geweest deze oude meester werken opnieuw  zij het  in een  ander jasje  tot  leven te laten komen .

Ik was in een bomvolle zaal getuige van een super gemotiveerde  groep musici die zowel op de soundcheck  als tijdens het concert nog een soort van gezond “gespannen” waren en dat om wisten te zetten in een geniale uitvoering van deze tijdloze Brainbox en Focus hits. ‘Summertime’  natuurlijk ook  in de reprise was de welbekende kers op de taart.

Met de ervaren ondersteuning van Wilbrand Meischke (bas), Marijn van den Berg (drums) en Coen Molenaar op keyboards klonk het geheel om zo op CD en DVD gezet te worden. Hopelijk voor ons en diegenen die er dit keer niet bij konden zijn gebeurt dat ook op een later tijdstip nog eens.

Zie op de websites van Jan Akkerman en Bert Heerink de data waar nogmaals ‘My Brainbox’ binnenkort te beluisteren en te bewonderen is .

Extra pluim nog voor  de sound mixers en de perfecte belichting in de Boerderij in Zoetermeer. Voor een fotograaf is een lampje af en toe ook wel belangrijk, maar het geeft een concert net dat extra beetje waar deze top musici recht op hebben. Chapeau , 10 met een griffel !

Tekst en fotografie: Hans Colijn

[bol_product id=”1000004002333209,1000004011024168″ price_range=”undefined” name=”Brainbox” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1335855934_links.css”]