Knallen voor KIKA

Benefietconcert groot succes.


Stichting voor een Ander organiseert in navolging van vorig jaar het benefietfestival Knallen voor Kika.

Dit evenement vond plaats op zondag 13 mei 2012 in hotel Arena in Amsterdam met optredens van o.a. Handsome Poets, Krystl, VanVelzen, Postman, Charly Luske, Renske Taminiau, The Scene en Berget Lewis, die allen belangeloos meewerken. De avond werd gepresenteerd door Aldith Hunkar en Sylvana Simons.

Stichting voor een Ander organiseert ieder jaar een benefietevenement voor mensen die hulp nodig hebben. In 2011 en ook dit jaar heeft de stichting gekozen voor KIKA. Woordvoerder en organisator Cors van den Berg licht toe: ”  Vorig jaar kwam HitStory uit, een boek met interviews en foto’s met en van artiesten die een hit hebben geschreven of gezongen die iedereen kent.

De opbrengst van dat boek, dat ik samen met fotograaf  William Rutten heb gemaakt, is voor KIKA. Toen dacht ik: als we ons benefietfestival nu ook eens aan KIKA koppelen? Kanker is erg, maar kinderen met kanker is helemaal verschrikkelijk.” De opbrengsten van Knallen voor KIKA 2012 komen ten goede aan een specifiek doel: een nieuw oncologisch centrum, waarin nationale en internationale onderzoekers op zoek gaan naar betere en minder vervelende manieren om kinderen met kanker te genezen.

Een van de acts die vorig jaar van de partij was, en dit jaar ook weer van harte meedeed, is Handsome Poets. ” We vonden het vorig jaar heel bijzonder. Toen we dit jaar weer werden benaderd, hebben we er precies anderhalve seconde over na moeten denken, en toen was het een unaniem ‘ja’.”

De opbrengsten van Knallen voor KIKA 2012 komen ten goede aan een nieuw oncologisch centrum, waarin nationale en internationale onderzoekers op zoek gaan naar betere en minder vervelende manieren om kinderen met kanker te genezen.

Meer informatie op: www.vooreenander.org

Fotografie: Charlona Teerlink