Marina and the Diamonds

Electra Heart.

In 2010 was daar opeens Marina and the Diamonds (pseudoniem van de Brits/Griekse Marina Diamandis) met haar debuutalbum ‘The Family Jewels’. Met aanstekelijke singles als ‘Hollywood, I Am Not a Robot’ en ‘Oh No’! werd ze vooral in thuisland Engeland een hype en een graag geziene gast op festivals.

Inmiddels twee jaar verder is er haar tweede album ‘Electra Heart’. Ze heeft niet alleen qua uiterlijk een metamorfose ondergaan, maar ook de muziek op haar tweede album klinkt anders. Waar haar debuutalbum nog onder de categorie indiepop viel, gaat het op ‘Electra Heart’ meer de mainstream pop kant op. Het album is meer elektro getint op dan ‘The Family Heart’. De eerdere singles ‘Radioactive’ en ‘Primadonna’ deden al veel aan Katy Perry of aanverwante artiesten denken, terwijl de overall sound op ‘Electra Heart’ die richting nogmaals bevestigt. Zo heeft de openingstrack ‘Bubblegum Bitch’ wel overeenkomsten met Avril Lavigne en Gwen Stefani.

Gelukkig heeft dit ook nog een leuke kant. Bij een nummer als ‘Homewrecker’ zou je bijna denken dat het een overgebleven nummer van haar debuutalbum is dat door de Pet Shop Boys onder handen is genomen. En gelukkig zijn er tracks als het dromerige ‘The State of Dreaming’ en ‘Valley of the Dolls’.

‘Electra Heart’ is een prima pop album geworden, al is het wel even wennen als je de scherpe Marina van haar vorige album gewend bent. Het is nog maar de vraag of een volgend derde album van de zangeres nog wel tot het hokje indie gerekend kan worden.

Sterren: 3***

Tekst: Peter van Cappelle

[bol_product id=”1000004012178824,1000004007770909″ price_range=”undefined” name=”marina and the diamonds” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1336496043_links.css”]