VVAL 2013

Eerste namen bekend, en extra datum toegevoegd.

Bierbrouwer Amstel heeft vandaag tijdens het traditionele mediacafé de eerste namen bekend gemaakt voor de 15e editie van De Vrienden van Amstel LIVE! De grootste kroeg van Nederland viert het jubileum met onder meer Marco Borsato, Nick & Simon, BLØF, Ilse DeLange, Gers Pardoel, Di-Rect, Acda en de Munnik, VanVelzen, De Dijk en presentator Xander de Buisonjé. 

De afgelopen 15 jaar ontving De Vrienden van Amstel LIVE! ruim 100 verschillende artiesten, het is voor het eerst dat Marco Borsato te zien is bij de concertreeks. Voor Ilse DeLange en BLØF wordt het ook een gedenkwaardige editie, zij waren er in 1999 al bij tijdens de eerste editie in Ahoy.

Tijdens het mediacafé is tevens bekendgemaakt dat vanwege de grote vraag naar kaarten opnieuw een show is toegevoegd. Met een extra concert op vrijdag 18 januari komt het totaal aantal shows op acht. Voor de concerten op 19, 20, 23, 24, 25, 26 en 27 januari zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Er worden géén extra shows meer toegevoegd aan de concertreeks.   Met acht shows op de agenda wordt een recordaantal bezoekers verwacht tijdens de jubileumeditie.

Maud Meijboom, Marketing Manager van Amstel: “De afgelopen jaren is het aantal bezoekers explosief gestegen. In 2013 brengen voor het eerst in 15 jaar meer dan 100.000 mensen een bezoek aan De Vrienden van Amstel LIVE! Daar zijn we uiteraard enorm trots op, we gaan er een onvergetelijke editie van maken.” 15 jaar De Vrienden van Amstel LIVE!De Vrienden van Amstel LIVE! is op 15 januari 1998 begonnen onder de naam De Heeren van Amstel LIVE! in het gelijknamige café in Amsterdam. Het programma werd gepresenteerd door Barry Hay. Manuëla Kemp presenteerde in 1999 de eerste show in Ahoy. Ellen ten Damme, Daphne Bunskoek en Xander de Buisonjé namen daarna het presentatiestokje over. In 2010 kreeg het evenement met Tribe een nieuwe producent. In dat jaar startte tevens De Helden van Amstel LIVE! Tijdens dit reizende muziekspektakel zingen Nederlandse artiesten nummers van hun grote voorbeelden. 

Op de website www.vriendenvanamstel.nl staat alle informatie over De Vrienden van Amstel LIVE! Hier zijn ook kaarten en bedrijfsarrangementen verkrijgbaar voor de concerten op 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26 en 27 januari 2013. Voor De Helden van Amstel LIVE! op 22 september in Groningen en 6 oktober in Utrecht zijn nog kaarten verkrijgbaar op www.heldenvanamstel.nl.