Wende Snijders

Wende Snijders bespeelt de maan.

Donderdag 24 mei vond in Utrecht een heel bijzonder optreden van Wende Snijders plaats.

Wende speelde een eenmalige voorstelling met een nachtelijk tintje op Museum Podium Speelklok. Hiervoor bespeelde zij onder andere de Maan, een prachtig spelende Franse automaat uit 1890 met een indringend kunstoog. 

Onder het motto ‘Daring Crossovers’ dompelde Wende haar bezoekers al zingend onder in een speciaal voor deze voorstelling geschreven nachtelijk verhaal, waarin ze ook een tipje van de sluier van haar nieuwe avonturen oplichtte.

Bij dit spannende optreden speelden de Nieuwe Maan, de nacht en het kunstoog een belangrijke rol. Door de maan te bespelen hoopte Wende de Tijd te kunnen beïnvloeden. Naast de Maan werden ook andere nachtelijke zelfspelende instrumenten uit de collectie van Museum Speelklok bespeeld.

Het werd een uniek optreden waarvan iedereen die erbij was optimaal genoot.

www.wende.nu

Fotografie: Charlona Teerlink