Concert At Sea Vrijdag

Fotoverslag van vrijdag 29 juni.

Verslag Concert @ Sea 2012  Brouwersdam Zeeland

Er is nieuws te melden over de 2012 winnaar van de Eddy Christiani Award.

Winnaar na Leendert Haaksma, Danny Rademaker, Jan Akkerman, Adriaan Vandenberg, Steve Lukather en vorig jaar Queen gitarist Brian May ) is dit jaar Golden Earring gitarist George Kooymans door de ECA ward commissie gekozen mede door zijn lange staat van dienst als gitarist, singer/songwriter en invloedrijk muzikant op het gebied van de gitaar muziek met een herkenbare gitaar sound en stijl.

Dat kun je zeker zeggen van George Kooymans. George Kooymans speelde op vrijdag 29 juni als headliner en als slot act op met zijn mede bandleden van Golden Earring op Concert At Sea.Ze gaven een indrukwekkende show weg maar dat kun je verwachten van deze rock ‘n roll veteranen. Zanger Barry Hay liet weten genoten te hebben van de show. “de meest swingende provincie van Nederland is Zeeland op dit moment. Zonder twijfel!”Ondersteund door een prachtige lichtshow klonken de Earring “om als door een earringetje te halen”

CAS 2012 werd geopend door Cover @ Sea ofwel Blof met gast optredens van o.a. Waylon, Krystl, Elske de Wal, Ed, en Roel van Velzen .Er werden bekende wereld hits gespeeld die het publiek vooraf had kunnen aanvragen. Het programma vervolgde daarna met Acda en de Munnik, Van Velzen en dus de Golden Earring op vrijdag op. (Zie foto reportage).

Voor Acda en De Munnik was het de eerste CAS en waren goed voor een dikke voldoende. Bij VanVelzen hoef je niet meer te zeggen hoe een concert als CAS werkt en met de opening Rush of Life had hij het publiek meteen voor zich gewonnen ,met Higher and Higher was het festival een grote bewegende armenzee tot achter aan het festival terrein op de Dam aan toe zelfs.

Op het naast het hoofdpodium, het Zeelandpodium, gelegen Umoja podium trad tussendoor Krystl nog op met haar band.  Het Festival terrein kende ook op vrijdag al zo’n 30.000 aanwezige festivalgangers en zonnig, droog weer met een lichte wind wat de massa enige verkoeling gaf. Dit was vorig jaar wel anders toen na de optredens op vrijdag op de zaterdag het CAS 2011 afgelast werd door de zware storm.

Het was een gedroomde revanche voor CAS, zoals de lokale krant schreef en dat klopte.

Tekst & Fotografie: Hans Colijn

[bol_product id=”1000004012219832,1000004012161303,1000004011324729,1000004012184466″ price_range=”undefined” name=”cas121″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1341255687_links.css”]