Liptease

Swingen a la jaren ’50 met Liptease.

Duitsland heeft The Baseballs en wij hebben de vrouwelijke versie: Liptease. Drie verleidelijke jongedames die de rock ’n roll van weleer doen herleven. Ze laten het publiek uitbundig swingen op hun vrolijke rockabilly klanken.

Door Anneke Ruys

Liptease die hun opzwepende rockabilly en vurige rock ’n roll vol enthousiasme brengen. Dat betekent terug naar de swingende  fifties muziek, de perfect in model gekamde kuiven, de felgekleurde, wijd uitstaande jurken en de petticoats. Wanneer de drie wulpse dames van Liptease in hun burlesque rock ’n roll kleding het podium bestijgen gaat de zon weer met volle kracht schijnen. Gevolgd door de strak in de vetkuif zittende mannen van de Backstreet Crackbangers die voor de swingende begeleiding zorgen.

Samen hebben zij de muziek van tegenwoordig in een “oud” rockabilly  jasje gestopt en nemen zij ons me  terug naar de sferen van ‘toen’. Foxy Sjharlie – met de weelderige rode krullen  –  is een van de leadzangeressen van Liptease, waarvan de bandleden zowel uit Rotterdam als Den Haag komen. “Ze noemen ons wel eens ‘de vrouwelijke Baseballs’, naar die bekende rockabilly band uit Duitsland. Toch zijn wij in dezelfde periode begonnen als zij. Toen onze band al in de steigers stond waren zij ook net gestart. Liptease staat voor pinup, burlesque en swing en wordt gevormd door drie wulpse dames met een grote liefde voor rock ’n roll. Het visuele aspect is bij onze optredens weelderig aanwezig.

De rockabilly kleding wordt door ons zelf bedacht, net als de show waar we maanden aan werken” vertelt Foxy Sjharlie. Ze is helemaal gek van rock ’n roll, de muziek die ze ook van thuis meekreeg. “Elvis, The Beatles, rockabilly…Ik kom uit een muzikale familie en thuis was er altijd muziek. Het zat er dan ook al vroeg in dat ik later de muziek in zou gaan. Op de Popacademie in Rotterdam kwam ik gelijkgestemde zielen tegen en we richtten Liptease & The Backstreet Crackbangers op, nu drie jaar geleden. Overal waar we optreden krijgen we lachende gezichten. Jong en oud gaan graag los op onze muziek. Ras rock ’n rollers, maar ook jonge kids dansen op rockabilly-style songs van Lady Gaga, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Beyoncé…we toveren het allemaal om in swingende rock ’n roll!. Ik zou zeggen kom eens naar ons kijken en laat je overtuigen!” (www.denhaagcentraal.net)

www.liptease.nl

Fotografie: Marjan van der Velde en Eline Kentie