North Sea Jazz Club

Nieuw geopende jazz club in de Westergasfabriek brengt Amsterdam live jazz.

De pas geopende North Sea Jazz Club in Amsterdam brengt live jazz en aan jazz gerelateerde muziek. Net als op het North Sea Jazz Festival zijn hierbij vele stijlen vertegenwoordigd. Ook deze week betreden twee grote namen het nieuwe podium in de Westergasfabriek.

7 juni Electric Wire Hustle, future soul / soul 22.00 uur

ELECTRIC WIRE HUSTLE heeft zich in korte tijd een sound eigen gemaakt die flirt met moderne hip hop, soul en psychedelica. Hun futuristisch soul geluid laat oude helden zoals Marvin Gaye, Funkadelic en Charles Mingus samensmelten met hedendaagse artiesten zoals J.Dilla en Sa-Ra. Vette drums, dikke baslijnen, melodieuze synth melodieën en gitaarpartijen doorspekt met één van de meest soulvolle stemmen van deze tijd.

ELECTRIC WIRE HUSTLE op you tube:

8 juni Edmar Castaneda Trio, latin/jazz/art of the trio 21.00 uur

Edmar, geboren in Bogota, Colombia en woonachtig in NY, werkte samen met the Chico O’Farrill Afro-Cuban Jazz Big Band, Wynton Marsalis, John Patitucci, Dave Samuels, John Scofield, Marcus Miller en vele anderen. De NY-Times zei over hem: Producing cross-rhythms like a drummer, smashing chordal flourishes like flamenco Guitarist and collating bebop and Colombian music, Edmar, is almost a world unto him-self.

Gebruik makend van een techniek die doet denken aan de virtuositeit van Tuck Andres, produceert Edmar baslijnen, akkoorden en melodische improvisaties allen tegelijk zonder zijn Latijns-Amerikaanse roots te vergeten. Op zijn nieuwe album, Entra Cuerdas, has verkent Edmar schijnbaar moeiteloos te uithoeken van de harp vanuit een jazzperspectief, wat nu ook wordt opgemerkt door critici. Live is hij zowel solo als met zijn trio een virtuoos performer. EDMAR op you tube

Het is nog mogelijk om kaarten te bestellen voor Electric Wire Hustle en Edmar Castaneda Trio. Kijk hiervoor op www.northseajazzclub.com of http://www.facebook.com/northseajazzclub

[bol_product id=”1000004012246391″ price_range=”undefined” name=”nsj2012″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1338928444_links.css”]