Parkpop

Nat Parkpop toch een gezellig feestje.

Het zag er gisterenmorgen slecht uit voor de 32ste editie van Parkpop. De regen voel met bakken uit de hemel en het zag er niet uit alsof het nog droog zou worden. Gelukkig viel het mee en iets na tweeen begon het droog te worden.

Parkpop – het grootste gratis openlucht popfestival van Europa – begon slecht: met regen, modder, regenkleding en paraplu’s en heel weinig mensen. Toch werd het nog een hele gezellige dag, al konden de mensen zich helaas niet neervleien op de festivalweiden. Qua muzikaal aanbod was Parkpop wel allessinds geslaagd met optredens van Adam Ant, Blaudzun, Bettie Serveert ‘Plays Palomine’ , The Asteroids Galaxy Tour, Che Sudaka en de hoofdact: de Schotse Amy Macdonald.

(foto Angela van Tol-Largaespada)

Vanaf het moment dat de fiestaband Che Sudaka het podium betrad ging de zon letterlijk en figuurlijk schijnen. Met hun opzwepende menegling van ska, punk en latin kreeg de in Spanje woonachtige band het publiek mee. Ook de Deense popsensatie The Asteroids Galaxy Tour zorgde voor een vol veld. Dit kan best wel eens een act zijn waar lang over nagepraat wordt. Ook bijzonder was het optreden van Bettie Serveert. De band bracht ‘Palomine’, het album waar ze begin jaren negentig hun grote Nederlandse én Amerikaanse doorbraak beleefden, integraal op Parkpop.

(foto Angela van Tol-Largaespada)

Jon Tarifa won The Road To Parkpop 2012. Hij was al eerder op Parkpop te zien en wel met Nuclear Family en met de groep L4. Nu stond hij als soloartiest op het Staedion Stage waar de rapper zeker indruk maakte.  Het drukst was het bij het afsluitende optreden van Amy Macdonald. Iedereen zong haar liedjes uit volle borst mee.

(foto Angela van Tol-Largaespada)

De organisatie was ondanks alles toch tevreden: de hoge bezoekersaantallen van vorige jaren werden niet gehaald maar het publiek genoot toch met volle teugen van het leuke programma.

Fotoverslag: Anneke Ruys en Angela van Tol-Largaespada

[bol_product id=”1000004012276269,1000004011085663,1000004012034004,1000004011965169″ price_range=”undefined” name=”parkpop 2012″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1340648236_links.css”]