Roffa Soul Sisters

Boekpresentatie en optredens ‘Roffa Soul Sisters’.

Op vrijdagavond 29 juni presenteren Serge Julien en Eric van Nieuwland hun boek ‘Roffa Soul Sisters’ in BIRD, Rotterdam. Het werk bevat interviews en foto’s met tien bijzondere zangeressen uit de Rotterdamse muziekscene, onder wie Sabrina Starke, Shirma Rouse, Kim Hoorweg en Ntjam Rosie. Om de avond muzikaal te laten spetteren treedt een groot aantal van de zangtalenten uit het boek ook op.

Rotterdam is niet alleen de havenstad en het Manhattan van Nederland, het is ook een multicultureel broeinest van getalenteerde muzikanten. De muziekscene kenmerkt zich door veel soul en jazz. Opvallend daarin is het grote aandeel zangeressen.

Redacteur en journalist Serge Julien interviewde tien representatieve zangeressen uit de Rotterdamse muziekscene. Hij laat deze talenten aan het woord over onder andere hun roots, drijfveren, educatie en inspratiebronnen. De term ’soul’ in de titel gaat verder dan alleen de muziekstroming: de zangeressen in dit boek flirten ook stevig met pop, jazz en hip hop. Het gaat dan ook om die muzikale zielsverbondenheid tussen deze stoere zangeressen, en daarom staat ‘soul’ in een bredere context. Topfotograaf Eric van Nieuwland verrijkte het boek met prachtige portretten en live foto’s.

Om de boekpresentatie een feestelijk tintje te geven, treedt een groot aantal van de zangeressen uit het boek ook op tijdens deze avond. Bevestigde namen zijn ondermeer Ntjam Rosie, Sherry Dyanne, Esperanzah Denswil en Pam Feather. Dat betekent een hoop muzikaal vuurwerk. De avond wordt gehost door niemand minder dan Tasha’s World.
De presentatie en optredens vinden plaats in BIRD, de succesvolle nieuwe jazzclub in Rotterdam. Een intieme locatie in het hart van de havenstad waar muziekliefhebbers elkaar ontmoeten en luisteren naar nieuw en gevestigd talent op het terrein van jazz, soul en funk uit binnen- en buitenland.

De avond wordt mogelijk gemaakt door Music Matters en North Sea Round Town. Music Matters vergroot de maatschappelijke participatie van kinderen en jongeren door middel van muziek. Met diverse projecten en methoden bevordert zijn die aansluiting. North Sea Round Town is het twee weken durende opwarmfestival dat plaatsvindt voor het weekend van North Sea Jazz.

Vision4Talent (V4T) organiseert het concert rondom de boekpresentatie. V4T voert het management van de Rotterdamse acts Ntjam Rosie en Ming’s Pretty Heroes, en is daarnaast ook de initiator van het succesvolle evenement ‘Holland Got Soul’.

Fotografie: Eric van Nieuwland


Praktische informatie
Boekpresentatie en optreden ‘Roffa Soul Sisters’
Datum: vrijdag 29 juni 2012
Locatie: BIRD
Adres: Raampoortstraat 26, Rotterdam
Aanvang: 21.00 uur
Toegang: tien euro

[bol_product id=”1000004010714482,1000004012247766,1000004011972061,1000004008173156″ price_range=”undefined” name=”roffasoulsisters” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1340039766_links.css”]