Shirma Rouse

Sings Aretha Franklin…

De Antilliaans-Nederlandse zangeres Shirma Rouse is een aanstormend talent. Met haar stem en charisma kan ze menigeen imponeren. This woman’s got the soul! Om dat laatste kracht bij te zetten bracht ze ‘Shirma Rouse Sings Aretha’ uit, een gedurfde plaat met een ode aan de Amerikaanse “Queen of Soul” Aretha Franklin.

Hoe heb je de muziek van Aretha Franklin leren kennen?

Op St.  Eustatius waar ik ben geboren luisterde mijn oma vaak naar ‘The Queen of Soul’. Daardoor is mijn belangstelling voor deze zangeres ook ontstaan. Toen ik de dvd van Aretha Franklin van haar optreden uit 1968 in het Concertgebouw kreeg was ik overtuigd. Ik ben toen nog meer naar haar muziek gaan luisteren en heb me in haar leven verdiept.

En toen kreeg je ook het idee voor een ode aan Aretha?

Ik heb eerst al haar albums gekocht, net als boeken over haar leven. Ik kwam erachter dat iemand is die haar privé-leven heel erg uit de media houdt. Ze geeft zich niet graag bloot als mens dus ben ik ook niet te weten gekomen wat voor persoon ze in werkelijkheid is. Ze was op haar vijftiende al moeder, dat is een van de dingen die ik over haar las. Ook realiseerde ik me hoeveel mooie muziek ze gemaakt heeft, vooral in de periode tussen 1968 en 1972.

Wat is jouw favoriete Aretha Franklin song?

Ik denk wel ‘Natural Woman’. De tekst spreekt me erg aan qua emotie en gevoel. Ja dat is echt een heel mooi nummer, net als ‘Respect’. Wist je dat het oorspronkelijk een liedje is van Otis Redding? Maar het is Aretha Franklin die het wereldberoemd heeft gemaakt.

Je komt van het eiland St. Eustatius. Wat mis je het meest van je geboorteplek?

Een heleboel! Vooral mijn famili, mijn tantes en mijn neefjes en de speciale sfeer. En natuurlijk zon, zee, strand en een heerlijk klimaat. Als ik daar ben laat ik alle zorgen even achter me. St. Eustatius geeft me echt een thuisgevoel, al heb ik dat hier in Nederland ook. Ik heb het hier ook heel erg naar mijn zin. Alleen dat klimaat he…dat vind ik wel jammer.

Wat is het mooiste van muziek?

Dat je je passie kunt delen met anderen. Ik vind het heel fijn als mensen naar me luisteren en blij worden van mijn muziek. Dat is toch een van de mooiste dingen die er zijn?

Wat is je grootste droom?

Ik wil graag in Amerika wonen, in New York City. Dat gaat vast nog wel gebeuren let maar op. Ik heb er veel familie wonen dus dat is al een goed begin. Als ik daar eenmaal ben kan ik mijn carriere een grote boost geven.

Hoe kijk je terug op je carriere tot nu toe?

Het was heel tof allemaal. Ik heb veel achtergrondwerk gedaan bij artiesten als Anouk, Izaline Calister en Glennis Grace. Ik heb daar heel veel van geleerd. Maar nu ben ik zelf aan de beurt! Ik heb er heel veel zin in om de hele wereld met mijn muziek kennis te laten maken. Het begin is er, want Nederland begint steeds meer warm te lopen. Binnenkort ga ik met mijn ‘Queen of Soul’ show de theaters in. Daarna ga ik naar Curacao, Bonaire en naar Engeland. Er komt nog heel veel moois aan!

http://shirmarouse.tumblr.com/

[bol_product id=”1000004012198341,1000004009648997″ price_range=”undefined” name=”Shirma Rouse” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1340699899_links.css”]