Sprookjesfestival

Van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober wordt Arnhem omgetoverd in een echte sprookjesstad. 

In de herfstvakantie tovert de ‘tovenaar’ dat het een lieve lust is, hij heeft 9 dagen lang zijn intrek heeft genomen onder de stad.. Sprookjesfiguren nemen grote kinderen en hele kleine mensen aan de hand naar theater, muziek, vertelkunst, film, workshops en beeldende kunst. Te vinden op allerlei sprookjesachtige plekjes in de stad. Het Sprookjesfestival bestaat 5 jaar.

Negen dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken.

Het thema van de editie 2012 is ‘metamorfose’, oftewel ‘toveren, veranderen’.

Bijzondere hoogtepunten

Uit Zwitserland komt de voorstelling h.g., een bijzondere spannende installatie in een doolhof. Nederlandse première tijdens het Sprookjesfestival. De Schouwburg presenteert de voorstellingen Klein Duimpje en de opera Sneeuwwit. Er is een bijzondere expositie van Anya Janssen in het Museum voor Moderne Kunst en onder de noemer ‘Sprookjes: geen kunst!’ presenteren we een talkshow met onderhoudende gasten. De kastelen openen hun deuren terwijl de prinsessen zich mooi maken en er is nog zoveel meer in de straten, in de winkels, in de theaters….

Opening

Zaterdag 13 oktober vindt rond 13.13 uur de grote opening plaats bij en om het Stadhuis in Arnhem.

Het merendeel van de grote en kleine culturele instellingen in Arnhem en omgeving verleent zijn medewerking en presenteert een mooi programma. Zoals Hotel Haarhuis, Posttheater, Theater het Hof, Schouwburg Arnhem, Bezoekerscentrum Sonsbeek, Bibliotheek, Focus Filmtheater, Museum voor Moderne Kunst, Kasteel Zypendaal, ToArt, horecagelegenheden en vele plekken in de binnenstad van Arnhem, Huis van Puck, Historische Kelders, Introdans, Toneelgroep Oostpool, Het Gelders Orkest, Steile Tuin, Waalse Kerk, Dudok, Rijnhal…en nog meer.

Het Sprookjesfestival is voor jong en oud, cultuurliefhebber, filmfan, theatergek, museumfiel en gewoon voor iedereen die van sprookjes houdt.

www.sprookjesfestival.nl