The Babysitters Circus

Introducing…The Babysitters Circus.

The Babysitters Circus komt uit Nieuw-Zeeland en is klaar om ook Europa te veroveren. ‘Everything’s Gonna be Alright’ is in ieder geval al een grote hit in de Nederlandse Airplay charts.

The Babysitters Circus (TBC) zijn Jason Kerrison, Jamie Greenslade, Tim Skedden en Selwyn Leaf. De vrienden wissleden sounds en ideeën uit terwijl ze op het kind van een gezamenlijke vriend pasten. Ze besloten samen muziek te gaan maken en verzonnen een naam die met het moment te maken had. The Babysitters Circus was geboren!

Maar vergis je niet: deze mannen zijn geen nieuwkomers. Lees hier hun korte bio’s:

Jason Kerrison gaat inmiddels al een aantal jaar mee gezien het feit hij jaren in de top van de Nieuw-Zeelandse muziekindustrie stond met zijn band OPSHOP waarmee hij naast commercieel succes ook diverse awards in de wacht sleepte. Daarnaast gaat momenteel het gerucht dat Kerrison één van de juryleden van New Zealand’s Got Talent zal zijn.

Jamie Greenslade was voordat hij onderdeel was van The Babysitters Circus beter bekend als hiphop artiest Maitreya en heeft net als Kerrison meerdere prestigieuze muziekprijzen in de wacht gesleept.

Tim Skedden heeft net als zijn collega’s ook een lange muzikale carrière achter de rug, want ook hij was bandlid van de band OPSHOP en was tevens een van de oprichters van de Nieuw Zeelandse band The Feelers.

Selwyn Leaf is de nieuwkomer van de band, maar is als geboren entertainer een waardevolle toevoeging aan The Babysitters Circus.

Mannen is dit jullie eerste bezoek aan Nederland?

Jamie: Ja dit is de allereerste keer en we genieten ervan. Nederland is een mooi land, alleen mag het wel een beetje mooier zomerweer zijn.

Jason: We vinden het al heel bijzonder dat we nu ook in Europe de mensen met onze muziek kennis kunnen laten maken.

Waarom denk je dat jullie single ‘Everything’s Gonna be Allright’ hier zo aanslaat?

Tim: Omdat het zomer is en de mensen uitgelaten zijn. Ons liedje past helemaal bij die stemming. Het is opgewekt en positief.

Selwyn: We hebben het ook te danken aan de flashmob in de clip dat het nummer een succes is. Iedereen probeert het dansje te leren. De video is dan ook een grote online hit.

Hebben jullie ook al een album uit?

Jason: Onze debuutplaat is in de maak. We hebben al wel een paar singles uitgebracht. Ook ‘No More’ is er eentje van. Dat liedje heeft dezelfde happy vibe als ‘Everything’s Gonna be Allright’.

Hoe zou je jullie sound omschrijven?

Jamie: Als groovende een elektronische funk & bass heavy freakshow. Want vooral live is The Babysitters Circus een grote happening.

Selwyn: Een optreden van The Babysitters Circus zul je niet snel vergeten. We zingen, swingen, dansen, rappen tijdens een funky show waar je geen moment stil kunt staan! Plezier verzekerd.

Tim: We hopen dat we met onze muziek de hele wereld kunnen veroveren. Dat zou mooi zijn een grote happy world waar iedereen geniet van onze liedjes (AR)

De komende tijd is The Babysitters Circus voor optredens in Nederland.

14 juni in EKKO, Utrecht

15 juni in Merleyn, Nijmegen

16 juni in Rotown, Rotterdam

20 juni in Hedon, Zwolle

http://www.thebabysitterscircus.co.nz/