The Kik

Het album Springlevend.

Met hun vorige band The Madd was al duidelijk dat de inspiratie van Dave von Raven bij de vroege jaren ’60 lag. Oftewel bij de vroege periode van The Beatles, The Kinks en The Hollies. Met zijn nieuwe band The Kik gaat von Raven in dezelfde lijn verder. Het enige verschil is dat het nieuwe debuutalbum ‘Springlevend’ ditmaal Nederlandstalige teksten bevat.

Voor de rest kun je op het album niet om de eerder genoemde bands heen. Je hoort eigenlijk voornamelijk Beatlesinvloeden uit de periode 1963-64 (de periode van o.a ‘With The Beatles’ en ‘A Hard Day’s Night’). Hoewel de gitaarsolo in ‘Luchtballon’ dan weer doet denken aan de gitaarriff van ‘Revolution’. Maar een nummer als ‘Van Wie Hij Was En Wie Hij Is’ heeft dan weer veel weg van nummers van The Kinks als ‘Sunny Afternoon’ en ‘Dead End Street’. Daarnaast wordt op het album in één nummer dan ook echt een artiest uit de sixties opnieuw in de schijnwerpers gezet. Want ‘Ben Ik Te Min’ zanger Armand komt langs in een cover van zijn eigen nummer ‘En Nou Ik’ samen met Lucky Fonz III.

Hier en daar is het allemaal net iets te vrolijk. Maar zou het debuutalbum van The Kik nog wel eens uit kunnen groeien tot het leukste Nederlandstalige album van 2012. Terecht dat de redactie van De Wereld Draait Door hen heeft gekozen als huisband van het aankomende tv seizoen.

Sterren: 4****

Tekst: L

[bol_product id=”1000004012249397,1000004012249395″ price_range=”undefined” name=”The Kick” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1338834743_links.css”]