Wicked Musical

Willemijn Verkaik: 1000 keer Elphaba in Wicked!

Op 21 juni beleefde de musical Wicked een speciaal moment. Willemijn Verkaik speelde haar 1000ste voorstelling als Elphaba in de succesvolle musical Wicked van Joop van den Ende Producties.

Gisteren genoot het publiek in een overvol AFAS Circustheater volop van de musical Wicked. Het leek een ‘gewone’ voorstelling van deze fastastische musical, maar dat was het zeker niet!  En zeker niet voor Willemijn Verkaik die voor de 1000ste keer haar glansrol van Elphaba vertolkte, samen met andere sterren in de musical als Chantal Janzen, Ferry Doedens en Pamela Teves.

Aan het einde kreeg de avond voor alle aanwezigen een extra speciaal tintje toen niemand minder dan musicalster Pia Douwes het toneel opkwam om aan Willemijn Verkaik haar speciale award voor 1000 keer groen in Wicked uitreikte. Pia heeft in haar lange succesvolle carriere als musicalster ook bij elkaar 1000 keer de rol van Keizerin Elisabeth in de gelijknamige musical Elisabeth vertolkt. Zij weet dus alls geen ander hoe het voelt om deze mijlpaal te bereiken.

Zo eindigde de voorstelling van Wicked gisteren tijdens de speciale ‘Ladies Night’ voor iedereen als een verrassing. Willemijn speelt de rol al sinds 6 november 2011. Ze is de eerste musicalster in Europa die de rol van Elphaba in Wicked zo vaak heeft gespeeld.Onlangs werd ze uitgeroepen tot Wicked Personality 2011 en won zij tijdens de Musical Awards de award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

“Het is echt ongelooflijk dat ik nu al mijn 1000ste voorstelling speel. De tijd is snel gegaan. Het is en blijft voor mij echt een droomrol waarin je als actrice en zangeres steeds wordt uitgedaagd”, aldus Willemijn Verkaik.

Wicked ging op 6 november 2011 in première en is tot eind oktober exclusief in het AFAS Circustheater in Den Haag te zien. Inmiddels zijn er voor Wicked in Nederland al ruim 500.000 kaarten verkocht.

Wicked

Wicked vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Wicked is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Wicked is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag. Met onder anderen Willemijn Verkaik, Chantal Janzen, Jim Bakkum, Pamela Teves en Bill van Dijk.

Fotografie: Anneke Ruys (hoofdfoto Roy Beusker)