Amsterdam Roots Festival

Amsterdam Roots festival van start. 

Het Amsterdam Roots Festival is in verschillende concertzalen in Amsterdam van start gegaan.

Grensverleggende wereld- en crossover muziek, Dat is het waar Amsterdam Roots voor staat. Roots Indoor is gisteren van start gegaan en duurt nog tot en met 7 juli. Het vindt plaats in Paradiso, de Melkweg, Bimhuis en het Muziekgebouw aan ’t Ij.

Ook dit jaar kent het festival vele internationale namen: Ana Moura (fado), de Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, Ciddy Bang (hiphop), Celso Pina (Colombiaanse cumbia) en Gente de la Zona met cubaton, een wervelende mix  van reggaeton en Cubaans.

Zondag 8 juli is een belangrijke dag. Dan sluit Roots af in het Oosterpark met Alliantie Roots Open Air. Gevestigde internationale artiesten, maar ook aanstormend nationaal- en internationaal talent.

www.amsterdamroots.nl