Brabant Open Air

Wederom met grote nationale en internationale namen.

Guus Meeuwis is ook dit jaar weer van de partij op Brabant Open Air festival. Net als Simple Minds, Racoon, Kaiser Chiefs en Miss Montreal.

Op vrijdag 24 augustus is Guus Meeuwis met een anderhalf uur durende show na de Veulpoepers 3.0 en Rowwen Hèze de grote publiekstrekker op het hoofdpodium op Strijp-S in Eindhoven. 3FM dj Gerard Ekdom draait zowel op 24 als op 25 augustus tussen 0.00 en 04.00 uur op de afterparty’s in het naastgelegen Klokgebouw. Daarnaast wordt 3FM mediapartner van het Brabantse festival.

Broers Meeuwis

Het is de vierde keer dat Guus Meeuwis optreedt op Brabant Open Air dat mede wordt georganiseerd door zijn broer Marc. “Het is sowieso leuk als je broer iets organiseert om daar je steentje aan bij te dragen. De eerste edities waren ontzettend gezellig en goed voor elkaar, dus ik heb er weer ontzettend veel zin in”, aldus Guus Meeuwis die van plan is het festival ook als muziekliefhebber te beleven. “Ik ben benieuwd naar het optreden van de Simple Minds op zaterdag. Dat is iets uit mijn jeugd, dat mag ik nu wel zeggen nu ik veertig ben. En de Kaiser Chiefs vind ik goed. Dus ik ga op het festival als eerste doen wat ik het allerleukste vind: zelf muziek maken en daarna het op twee na leukste: muziek luisteren. Dat wordt een gezellig weekendje Eindhoven.”

(Asteroids Galaxy Tour. Foto: Anneke Ruys)

3FM mediapartner

Ook maakt de organisatie bekend dat radiozender 3fm mediapartner is geworden van het Brabantse festival. Marc Meeuwis: “We zijn erg blij met de samenwerking met 3fm, dé festivalzender van Nederland. Gezien de line-up dit jaar met onder andere de Simple Minds, Milow, Asteroids Galaxy Tour en de Kaiser Chiefs past ons festival goed bij deze zender. Vanaf 7 juli geven Gerard Ekdom en Giel Beelen in hun programma’s een paar dagen lang kaarten weg voor Brabant Open Air.”

Gerard Ekdom is momenteel naast zijn radioshow ‘FF Ekdom’ druk met de opnames van televisieprogramma ‘Fort Boyard’ én zijn nieuwe popprogramma dat dit najaar op de buis komt. Daarnaast draait hij bijna elk weekend ergens in het land als dj, zo ook op 24 en 25 augustus tijdens de afterparty’s op Brabant Open Air. Met op vrijdagavond een tribute naar de 80’s en 90’s met optredens van de Vengaboys, Snap, Captain Jack en Right Said Fred. Ekdom: “Ik draai op feesten vooral jaren ’90-muziek, heb zeker 99 van de 100 platen die toen zijn uitgebracht en ken ze uit mijn hoofd. Dat wordt dus een groot feest. En ik weet niet of mensen het weten maar een paar maanden geleden zat ik in de videoclip van het nummer SXAholic van het Right Said Fred. Die hebben me eind vorig jaar een keer wakker gemaakt in het Glazen huis tijdens Serious Request in Leiden. Dat wordt een leuk weerzien met de mannen op Brabant Open Air.”

(Simple Minds. Foto: Anneke Ruys)

De vierde editie van Brabant Open Air vindt plaats op 24 en 25 augustus op Strijp-S in Eindhoven. Met ook dit jaar weer grote (internationale) namen op het hoofdpodium: Simple Minds, Kaiser Chiefs, Racoon, The Kyteman Orchestra, Asteroids Galaxy Tour, Milow, Miss Montreal, Rowwen Hèze, Back Corner Boogie Band en Guus Meeuwis. Marc Meeuwis is bijzonder trots op de line-up van dit jaar: “Het is elke keer weer een sport om voor het drukke festivalseizoen de beste bands te kunnen contracteren. We hebben alle bands kunnen vastleggen die we wilden, waaronder een paar internationale toppers als de Kaiser Chiefs die dat weekend op vrijdag en zondag op grote festivals in Engeland staan. Speciaal voor ons komen ze naar Eindhoven vliegen. En de Simple Minds die dit jaar nergens anders in Nederland optreden.”

Merk Brabant

Brabant Open Air is toegevoegd aan de lijst met 123 Brabantse bedrijven en evenementen die alle het keurmerk ‘Merk Brabant’ dragen. ‘Merk Brabant’ zet deze regio neer als ondernemend, innovatief en succesvol in Europa waar het bovendien goed toeven is. Meeuwis: “Brabant moet meer gaan uitstralen dat het een euroregio is. Er landen meer zakenvluchten op Eindhoven en Düsseldorf dan in de Randstad. En de Brabantse economie staat in de top tien van sterkste regio’s in Europa. Dat zegt genoeg.”

http://www.brabantopenair.nl/

[bol_product id=”1000004011989000,1000004011477400,1000004012164786,1000004011168182″ price_range=”undefined” name=”brabantopen12″ background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1342447326_links.css”]