Eric Vloeimans

Een zwoele zomeravond in Natuurtheater Kersouwe.

Het beloofde een zwoele zomeravond met Eric Vloeimans in Natuurtheater Kersouwe te worden.

Net voor het begin nog even een frisse douce, die je alleen in een openlucht kunt verwachten. Het publiek schuilend onder het zeil dat boven het podium hing, in poncho’s  gekleed keerde men na een half uurtje terug dan en kon het muzikale avondje toch van start gaan. Vloeimans maakte nog een grapje dat de regen rijkelijk “vloeide”.

Samen met de Vlaming Tuur Florizoon op accordeon en Duitser op cello Jorg Brinkmann speelt Vloeimans voor het eerst in deze samenstelling. In de openlucht waren ruim 300 mensen gekomen om dit mee te maken.

Het was een heel bijzondere avond. Het was namelijk de eerst keer dat er een voorstelling met een pauze was begonnen. In het openingsstuk ‘Rosemary’s Baby’ werd meteen duidelijk dat de gekozen instrumenten en de muzikanten perfect bij elkaar pasten en op elkaar afgestemd waren. Met een gemak fladderde Vloeimans met een vibrerende warme klank uit zijn trompet op de muziek mee, die vele kanten op waaide. De druppels vielen op de achtergrond nog zachtjes uit de bomen wat een extra effect opleverde.

De accordeon gaf de muziek samen met de trompet de vrolijke noot terwijl de chello op subtiele wijze voor de basklanken zorgde. Het was erg leuk om te zien hoe Vloeimans met de muziek van zijn kompanen mee leefde en voelde. Dat gebeurde met zijn ogen dicht en een volle glimlach op zijn gezicht. Een volgend nummer was een komische act waarin alle instrumenten elkaar uitdaagden en waardoor het een vrolijke noot in het programma was. Er stond bladmuziek en men vroeg zich af of ze zich eraan hielden of er lekker er op los improviseerden. ‘Fellini’s Waltz’ volgde. Dat was een volgend nummer met dit keer de cello in de hoofdrol.

Het Laatste nummer ‘Contamines mon joie’ is ontstaan tijdens een afdaling in dit ski gebied. Tuur Florizoon was aan het Stoeffen (vlaams voor opscheppen) over deze afdaling. Aan de muziek te horen was het een enerverende afdaling. Al met al een wonderschone avond in het bos.

Nog te zien in dit theater:

kijk op www.kersouwe.nl

Binnenkort Les Miserables, een eigen productie, verder nog o.a. Stef Bos, Spinvis en Eefje Visser. Genoeg om van te genieten!

Tekst & Fotografie: Hans Kreutzer

[bol_product id=”1000004011191520,1000004011644807,1000004012129593,1000004011769950,1000004004950618″ price_range=”undefined” name=”Eric Vloeimans” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1343637946_links.css”]