Joe Bonamassa

Amerikaanse bluesgitarist op 23 maart terug naar Nederland voor concert in HMH.

Na zijn optreden op het North Sea Jazz Festival afgelopen weekend kondigt Joe Bonamassa zijn terugkeer naar Nederland aan. Op vrijdag 22 maart 2013  geeft de Amerikaanse bluesgitarist een concert in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert van Joe Bonamassa start aanstaande donderdag 12 juli om 10.00 uur.

Joe Bonamassa staat bekend als één van s’werelds grootste gitaarhelden. Hij was pas vier jaar oud toen hij gefascineerd raakte door het gitaargeluid van Stevie Ray Vaughan, en op zijn twaalfde verzorgde hij al het voorprogramma van B.B.King. Vanaf dat moment heeft de energieke muzikant de schijnwerpers nooit verlaten.

De laatste jaren maakte Bonamassa onderdeel uit van de all star-rockband Black Country Communion, met onder meer Glenn Hughes. Ook maakte hij in 2011 een album met zangeres Beth Hart. In mei van dit jaar verscheen Bonamassa’s dertiende studioalbum Driving Towards The Daylight.  Bonamassa weet hiermee de blues naar het grote publiek te brengen. Het album bereikt de Top 2 van de UK charts en doet het ook goed in de Nederlandse hitlijsten.

AN EVENING WITH JOE BONAMASSA

Vrijdag 22 maart 2013
Heineken Music Hall – Amsterdam
Entree: €44/€49/€79 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

De kaartverkoop voor het concert van Joe Bonamassa start aanstaande donderdag om 10.00 uur via: Live Nation en Ticket Masteren 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Foto: Anneke Ruys