Sherry Dyanne

Zangeres is trots op Edison-nominatie.

Jazz- en soulzangeres Sherry Dyanne is dit jaar genomineerd voor de Edison Award Jazz/World. De Rotterdamse is genomineerd met haar debuutalbum ‘Sing Me A Song’. “Ik ben blij en vereerd dat ik ben genomineerd. De Edison is voor mij één van de meest bijzondere muziekprijzen in Nederland en het is, als artiest, een blijk van waardering om genomineerd te worden. Ik hoop dan ook dat iedereen op mij stemt”, aldus een enthousiaste Sherry Dyanne.

De Rotterdamse Dyanne heeft vier jaar geleden haar carrière in het onderwijs opzij gezet voor een zangcarrière. Niet geheel onverdienstelijk, want inmiddels heeft zij eind 2011 haar eerste album ‘Sing Me A Song’ uitgebracht. De productie van het album hield zij geheel in eigen hand. Op die manier leerde Dyanne alle facetten in de totstandkoming van een album kennen. ‘Een hele leerzame tijd. Ik heb het album op mijn manier kunnen samenstellen. Ik wilde er echt de tijd voor nemen en dat is gelukt. Het feit dat ik met dit debuutalbum ben genomineerd is dan ook een groot compliment voor mij’.

Sherry Dyanne haar sound kan worden omschreven als authentiek en puur. Wat je hoort op ‘Sing me a song’ is het beste te omschrijven als ‘happy jazz’. “De eerste helft van het album past goed bij de ochtend, als je net even een extra boost nodig hebt om op te starten. Het tweede gedeelte past beter bij de avond, als je lekker wilt relaxen.” Waar komt de titel van het album eigenlijk vandaan? “Dat heeft te maken met gevraagd worden om te zingen “Sherry sing me a song”, dat vind ik heel bijzonder en ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik ben heel dankbaar wanneer mensen me vragen om te zingen, dat voelt als een cadeautje voor mij.”

[bol_product id=”1000004011972061″ price_range=”undefined” name=”Sherry Dyanne” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1342038072_links.css”]

Meer informatie over Sherry Dyanne: www.sherrydyanne.com
Luisteren naar Sherry Dyanne: www.sherrydyanne.com/video-2
Stemmen op Sherry Dyanne: http://www.edisons.nl/jazz/stemmen (tot 1 augustus)