The Hague African Festival

Festival hult de hofstad in Afrikaanse sferen.

Op zondag 1 juli was Den Haag even gehuld in Afrikaanse sferen. ‘Africa In The City!’ bood op het Spuiplein een heerlijk dagje muziek en nog veel meer.

De afgelopen jaren vond het festival plaats in het Zuiderpark. Vanaf dit jaar verhuist The Hague African Festival naar het centrum van Den Haag. Een goed besluit want de binnenstad is voor velen makkelijker bereikbaar. Duizenden mensen genoten gisteren van mooi weer, een perfecte sfeer en niet te vergeten goede muziek en overheerlijke hapjes en drankjes.

Muziek was er uit verschillende delen van Afrika en daarbuiten met onder andere Wasifu (Haags-Congolees), Black Prophet (Ghana) en Makoomba (Zimbabwe). Zij zorgden voor een onvergetelijke middag voor jong en oud. In de Kloosterkerk konden de mensen genieten van een gospelprogramma. Al met al een mooie zonnige dag waar veel te genieten viel.

Fotoverslag: Anneke Ruys en Angela van Tol-Largaespada