The Vaccines

Britse Indiepunkband komt eind dit jaar nog naar Paradiso.

De Britse band The Vaccines komt voor de tweede keer dit jaar naar Paradiso. Op 3 januari stonden ze namelijk ook al in de Amsterdamse poptempel en haalde ze toen de verplaatste show van 14 december in. Eind dit jaar, op 17 oktober, staan ze wederom in de Grote Zaal van Paradiso, en dat met een nieuw album.

In de zomer van 2010 was er van The Vaccines slechts één clipje te zien op YouTube – van het nummer ‘If You Wanna’ – maar dat was genoeg om een opwinding te veroorzaken die nog steeds niet is gezakt. Het viertal bracht het tot de derde plaats van BBC’s ‘Sound of 2011’, was te zien bij Jools Holland en stonden al twee keer op de cover van de NME. Het debuutalbum ‘What Did You Expect From The Vaccines?’ verscheen in maart van dit jaar en maakt gelukkig alle verwachtingen waar.

Hun muziekstijl wordt wel vergeleken met The Ramones, The Strokes en The Jesus & Mary Chain, maar zelf geven de leden als invloed op: jaren vijftig-rock ‘n’ roll, sixties garagerock en meidengroepen, maar ook jarenzeventigpunk. Sinds deze zomer zijn nummers als ‘Post Break-Up Sex’, ‘Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)’ en ‘If You Wanna’ ware lijfliederen voor de festivalganger. The Vaccines deden zo ongeveer elk festivalterrein in Europa aan en deden daar waar ze in korte tijd heel goed in zijn geworden: aanstekelijke indiepunk spelen die het publiek laat dansen en met een glimlach op het gezicht naar huis laat gaan.

Kaarten voor de show kosten 17 euro en zijn vanaf 28 juli verkrijgbaar.

Bron: Paradiso

Fotografie: Harold Versteeg

[bol_product id=”1000004011078977″ price_range=”undefined” name=”vaccines” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1343115330_links.css”]