Xander de Buisonje

Eerste nummer 1 album voor Xander.

‘Xander in Concert’ emotionele mijlpaal voor zanger.‘

Het nieuwe live album van Xander de Buisonjé ‘Xander in Concert’ is vandaag binnen gekomen op nummer 1 in de GFK Dutch album charts. Het is nog niet eerder voorgekomen dat de zanger de hoogste positie in de charts behaalde.

“Ik zit bijna 15 jaar in het vak en heb nog nooit een nummer 1 gehad, ook niet met Volumia! Ik ben er echt zo ongelofelijk blij mee! In mijn carrière heb ik zoveel mooie maar ook hele moeilijke momenten meegemaakt en dit voelt echt als een bekroning. Hierbij wil ik mijn onvoorwaardelijke dank uitspreken naar iedereen die me heeft gesteund“, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Xander.

‘Xander in Concert’ is een registratie van een live concert waar Xander o.a. oude solo hits als hits van Volumia! in een nieuw jasje steekt. Ook bracht hij samen met zijn 13-koppige band covers van muzikale grootheden en gaf hij het publiek een primeur door een aantal nieuwe songs live ten gehore te brengen. Zo kwam ook zijn nieuwe single ‘De Wereld Redden’ voorbij, die inmiddels al veelvuldig op de Nederlandse radio is te horen.

De show bracht ook een aantal verrassende duetten met zich mee, zo zong Xander samen met Glennis GraceEr Is Altijd Een Weg’, met Yes-R nam hij een nieuwe versie van ‘Hou Me Vast’ op en tenslotte maakte Lieke van Lexmond haar zangdebuut met het duet ‘Zo Ver Weg’. Adlicious, die bekend staan om hun indrukwekkende vocalen en vorig jaar tweede werden bij het populaire televisieprogramma X Factor, verzorgden op spectaculaire wijze de backingvocalen tijdens het concert.

Xander de Buisonjé verwierf Nationale bekendheid als frontman van Volumia!, waar hij nummers als ‘Hou Me Vast’, ‘Het Is Over’ en ‘Afscheid’ toevoegde aan de Nederlandstalige klassiekers. Drie solo-albums, een akoestisch album, een live album met 13-koppige band en meerdere televisieprogramma’s later, beweegt Xander het publiek nog steeds met zijn charme, enthousiasme en energie. Tegenwoordig laat Xander niet alleen op muzikaal gebied van zich horen aangezien presenteren nu ook bij zijn repertoire hoort. Natuurlijk al met De Vrienden van Amstel LIVE!, dat hij dit jaar voor de derde keer op rij presenteerde, maar ook met programma’s als Studio 9 en De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen was Xander dit jaar op televisie te zien.

‘Xander in Concert’ is nu overal verkrijgbaar.

[bol_product id=”1000004012375266,1000004010691190,1000004003137440,1000004003219163″ price_range=”undefined” name=”Xander de Buisonje” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1343387415_links.css”]