Anne Soldaat CD

Anne Soldaat – Anne Soldaat

Met ‘In Another Life’ leverde voormalig Daryll-Ann gitarist Anne Soldaat een uitstekend solodebuut af, dat werd geproduceerd door de Amerikaanse producer Jason Falkner. Schijnbaar beviel dat zo goed dat beide heren opnieuw zijn gaan samenwerken. En dat leverde het nieuwe titelloze album op van Anne Soldaat dat min of meer een vervolg is geworden op zijn eerste solo album.

Met opener (en de eerste single van het album) ‘Maybe’ begint het album meteen al raak. Het gitaarspel doet denken aan The Byrds en George Harrison ten tijde van Revolver (‘Taxman’), en het Hammondorgeltje en zangtechniek maakt de sixties sfeer compleet. Iets wat net als op zijn vorige album duidelijk is terug te horen. Zo lijkt ‘Mai Thai’ wel een door John Lennon geïnspireerde song. Evenals het Beatlesque ‘Hey Pacifier’, en ‘Safe As A Rock’, en het Beach Boys achtige ‘Purple Heart’. Natuurlijk zijn dat nogal grote namen om mee te vergelijken. Aan de andere kant zegt het natuurlijk iets over de kwaliteit van de songs op het album.

Het grootste gedeelte van de songs kunnen we gerust als perfecte en goed in het gehoor liggende popsongs omschrijven. Waarbij de laatste twee songs ‘Seeing Sounds’ en ‘Salted’ beiden een aparte vermelding verdienen. Beiden schitterende pareltjes met een hoog kippenvel gehalte. Het vormt de perfecte afsluiting voor het album.

Opnieuw flikt Anne Soldaat het weer. Een album met wederom een verzameling frisse songs. Hiermee wordt opnieuw bewezen dat de samenwerking met Jason Falkner goed blijkt te zijn voor Anne Soldaat. Misschien nog eens op een volgend derde album?

Sterren: 4,5****

Tekst: Peter van Cappelle

[bol_product id=”1000004012398397,1000004012398398,1000004006537633,1000004007421758″ price_range=”undefined” name=”Anne Soldaat” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1346090021_links.css”]