Clock Opera

Debuutalbum ‘Ways To Forget’ komt 1 oktober uit.

‘Ways To Forget’ is the sound of human emotion in an age of machine’

Op 1 oktober brengt de Engelse band Clock Opera het debuutalbum Ways To Forget uit bij V2 Records. Ways To Forget staat vol uitgelaten nummers met aanstekelijke ritmes en diepgaande emoties. Een album dat zich laat beluisteren als een muzikale reis vol romantiek, speculaties, mysteries en herinneringen. Een album dat de huidige tijdsgeest weerspiegelt. Op woensdag 10 oktober staat Clock Opera in Rotown, Rotterdam, de dag erna in Paradiso, Amsterdam.

Op Ways To Forget zoekt voorman en producer Guy Connelly nadrukkelijk grenzen op. Hij neemt dagelijkse, maar ook onverwachte geluiden op en bewerkt deze. Hij bouwt ze uit en vormt ze naar zijn idee van het perfecte liedje. Met zijn bandleden, Che Albrighton (drum/samples), Dan Armstrong (toetsen/zang/samples) en Andy West (bas/gitaar) – voegt Connelly warmte en menselijkheid toe aan de industrieel klinkende geluiden. Het is het samengaan van deze uitersten die ervoor zorgt dat Ways To Forget raakt en beklijft. Net als de teksten die gaan over vervaagde herinneringen en angst voor verandering, maar ook over de toekomst, de waarde van het heden en de beperkingen die emotionele bagage je kan opleggen.

© V2

[bol_product id=”1000004012340944,1000004012340937″ price_range=”undefined” name=”clock opera” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1346139228_links.css”]