Normaal

Normaal schudt politiek wakker met nieuw album. 

‘Halve Soul Helemoal Høken’ 35e album van Normaal

 Op 7 september komt het nieuwe album ‘Halve Soul Helemoal Høken’ van de grondleggers van de boerenrock, Normaal, uit. Frontman Bennie Jolink en zijn band laten zich op dit album van hun scherpste kant horen. Zo worden o.a. de rol van de media, platenmaatschappijen én de politiek flink aangepakt. Ook politicus Geert Wilders moet het ontgelden, hij krijgt in het nummer ‘Heb I-J Dat Ok’ flinke kritiek. Ook meer luchtige onderwerpen komen aan bod, vanzelfsprekend in een vertrouwd en onvervalst Achterhoeks dialect.

Een bijzonder aspect aan het album is het artwork: bij ieder van de 17 nummers hebben Bennie Jolink en kunstenares Petra Verboeket een schilderij gemaakt, die stuk voor stuk zeer spraakmakend en bijzonder zijn. Zo is op één van deze schilderijen, het schilderij wat bij het nummer ‘Heb I-J Dat Ok’ hoort, Geert Wilders samen met Hitler en Anders Breivik afgebeeld. Om zijn mening bij te staan heeft Bennie Jolink ook een politiek betoog geschreven, wat nu op de website van de band is te lezen.

Half november gaat de theatertour van start die eveneens de titel Halve Soul Helemoal Høken draagt. De schilderijen worden gebruikt als decordoeken. Reproducties van de schilderijen zullen ook te koop worden aangeboden en het is daarmee voor het eerst dat Bennie Jolink zijn eigen werk op deze manier tentoonstelt en te koop aanbiedt.

Normaal heeft voor dit album de hulp ingeroepen van een blazerssectie die het album een soulvolle en swingende sound meegeeft. Dit in combinatie met de authentieke Normaal sound is Halve Soul Helemoal Høken nu al een klassieker in de rijke Normaal catalogus.

Het album is gemixt in de Little Big Room studio in Los Angeles door Brad Gilderman die maar liefst drie Grammy nominaties op zijn naam heeft staan en eerder heeft gewerkt met o.a. Britney Spears, Tom Jones en Eric Clapton.

‘Halve Soul Helemoal Høken’ is vanaf 7 september overal verkrijgbaar.

[bol_product id=”1000004012546647,1000004004923005,1002004010970788,1000004011185323,1000004000296530″ price_range=”undefined” name=”Normaal” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#2C2C2C” link_color=”#2C2C2C” border_color=”#FFFFFF” width=”350″ cols=”2″ rating=”true” price=”true” bolheader=”undefined” target=”true” image_size=”true” css_file=”bol_1346158876_links.css”]