Off Centre

Het festival voor de vernieuwende elektronische muziek.

Van 27 t/m 29 september vindt de derde editie van het Off Centre festival plaats in de Amsterdamse Melkweg.

Drie dagen lang staat het gehele gebouw van het Amsterdamse podium in het teken van nieuwe en vernieuwende elektronische muziek in de breedste zin, variërend van de nieuwere bass, beats en hiphopgeluiden tot aan techno en indie-electronica. Muzikale headliners zijn dit jaar Kakkmaddafakka, Omar S, Joy Orbison, Gold Panda en Martyn. Festival passe-partouts en losse tickets zijn inmiddels in de voorverkoop.

Voor het derde jaar op rij is Off Centre hét festival waar liefhebbers van elektronische muziek de nieuwste en spannendste geluiden en artiesten kunnen ontdekken. Off Centre staat ver van de hokjesgeest en brengt veel verschillende, melodieuze sounds juist samen met veel ruimte voor crossovers. De komende editie staan een aantal grote namen op het programma, zoals Omar S, Joy Orbison en Gold Panda. Daarnaast presenteert het festival een flink aantal frisse, nieuwe namen zoals Pangaea, Pariah, Baauer, Midland, Ifan Dafydd, Stay+ en Pomrad.

Off Centre vindt niet alleen plaats in de concertzalen op de benedenverdieping, maar ook in de Theaterzaal, Cinema en Mediaroom van de Melkweg en betrekt daarmee het hele gebouw. Naast muziek is er veel aandacht voor decor, film, installaties en muzikale achtergrond. Off Centre is een autonoom initiatief van de Melkweg, met als belangrijkste doel heeft nieuwe, elektronische muziek naar Amsterdam te halen en een podium te bieden. Op eerdere edities van het festival traden onder meer op: James Blake, Gui Boratto, Jamie XX, Plaid, Rustie, Mount Kimbie, Dopplereffekt en James Holden.

Meer info:
www.off-centre.nl
www.facebook.com/OFF.CENTRE
twitter.com/OffCentre2012
www.melkweg.nl