Rowwen Hèze

Rowen Heze laat Nederland Geal Kleuren.

Vandaag is het eindelijk zover; de release van het nieuwe album ‘Geal’ van Rowwen Hèze. ‘Geal’ is het eerste volledig nieuwe studio album van de Limburgse band in zes jaar tijd.

De eerste single is de gelijknamige track ‘Geal’ waarvan de videoclip vandaag in première is gegaan op muziek.nl. Om de videoclip een uniek geal karakter mee te geven konden fans via Facebook en Twitter foto’s van de meest bijzondere of uitgesproken geale creaties opsturen naar de band.  De leukste en meest originele foto’s hebben een prominente rol in de videoclip gekregen. De humoristische videoclip kan hier bekeken worden.
Vorige week werd het album ‘Geal’ beoordeeld in het Radio 2 programma De Strepen van Spits waar het album 10 uit 12 strepen kreeg. Daarnaast noemde Frits Spits het album ‘een gebeurtenis van belang’ en ‘een nieuw Nederlands meesterwerk’.

Dit weekend zal Nederland op meerdere vlakken geal kleuren. Zo zal dit weekend een vliegtuigje boven Nederland te zien zijn die het land geal zal kleuren. Als men een foto maakt van dit vliegtuigje en deze doorstuurt naar de band via Facebook of Twitter kan er een vlucht boven het terrein van de beroemde slotconcerten gewonnen worden. Traditie getrouw geeft de band elk jaar feestelijke slotconcerten in het Limburgse America die dit jaar op 2, 3 en 4 november zullen plaatsvinden. Voordat dit zover is, is Rowwen Hèze dit weekend eerst te zien in Heerlen waar ze een optreden geven en aansluitend een signeersessie zullen houden.

Het idee om het nieuwe album ‘Geal’ te noemen kwam van leadzanger Jack Poels: “Iemand uit het publiek krijgt een geluksknikker in de hand geduwd. Dat gebeurt elke avond tijdens onze laatste theatertour. In Venray is het Silvia. De knikker is geel, toevallig haar lievelingskleur. Geel is geluk. Geel is gevaar. Silvia is ernstig ziek. Vanaf nu houdt ze bij elke behandeling de knikker in haar hand geklemd. Geluk en gevaar, zon en maan, man en vrouw, dag en nacht, hard en zacht. Alles in balans, van groot naar klein. We zijn allemaal onderweg naar later. Geal.” Jack vervolgt: ”De band dacht dat ik gek was geworden: een Cd ‘Geal’ noemen! Maar steeds als ik zelf begon te twijfelen of het de goede keuze was zag ik ‘n gele Jeep staan of een gele bril in een etalage liggen. Of er kwam ineens een gele ligfiets voorbij. Allemaal min of meer toevallige gele ontmoetingen die uiteindelijk leidden tot het eerste liedje van de Cd.